Pēc divu gadu pārtraukuma, šogad 6. aprīlī norisināsies Junior Achievement Latvia organizētā Ēnu diena. Ventspils Augstskola aicina skolēnus ēnot augstskolas rektoru, studiju prorektori, Informāciju Tehnoloģijas fakultātes dekānu, sabiedrisko attiecību speciālistu, Inženierzinātņu nodaļas laborantu un Irbenes radioteleskopa inženieri.

Ventspils Augstskolā skolēniem būs iespēja ēnot sešus darbiniekus. Rektora, studiju prorektores un Informācijas Tehnoloģiju fakultātes dekāna ēnas uzzinās, kā notiek augstskolas un fakultāšu vadība un mācību procesa nodrošināšana. Sabiedrisko attiecību speciālista ēnas iepazīs mārketinga aktivitāšu norisi un nozīmi augstskolas darbībā. Inženierzinātņu nodaļas laboranta vakancē jaunieši varēs redzēt, kā norit darbs elektronikas laboratorijās, savukārt kopā ar Irbenes radioteleskopa inženieri skolēniem būs lieliska iespēja saprast, ko dara un kā strādā radioteleskopu inženieri, kā arī vērot radioteleskopus darbībā un apskatīt infrastruktūru Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā.

Ēnotāju pieteikšanās vakancēm norisinās portālā enudiena.lv šādos datumos: 18.-21. marts, 25.-28. marts un 1. aprīlis.
 
Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum, kā arī demonstrētu saistību starp izglītību un karjeru, rosinot skolēnus nopietni pievērsties mācībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: