Ziema pārsteidz nesagatavotus.

vau | 16.02.2025, 10:57:48 | 907

!0.50 minūtes 16.02. 2025 gads . Tikko atkūlos no Rimi pie deviņstāvenām. Tūlīt kā teikt pusdienlaiks. Ja neskaita Suiles ielu un Katoļu ielu sniega tīritāji citur nebija redzēti. Nu eksistē vispār lielu tīramās mašīnas . tad Pūķu ,Priežu , Dzirnavu , Mežu ielās tādasļoti skaistas ziemīgi piesnigušas. Neviens negaidīja ka Februārī uzsnigs sniegs. Tāpēc ,CIK VISPAR IR TE TĀS MAŠINAS , ?VAI IELU TĪRĪŠANAI BUDŽETS JAU IZTĒRĒTS SAKARĀ AR BARGO ZIEMU ? 3,5 MILJONU PILSĒTAI VAJADZĒTU TOMĒR BŪT VAIRĀK PAR 2-3 MAŠĪNĀM. Nē tas nav pārmetums bet cik viņu te vispār ir ,jeb šodien brīvdiena.

Komentāri (18)

• -3
    vau Pirms 3 dienām, 11 stundām

Pat vietējais radio neaicina cilvēkus iet palīgā Dabas stihijas seku likvidēšanai. . Sirēnas arī nedzird ,mašīnas nebrauc un neaicina skaļruņos cilvēkus uz ielām. Ekstrēmē situācijā jāpalīdz pilsētas tēviem.

• -5
    joker Pirms 3 dienām, 11 stundām

Ir taču sētnieki, ir komunālie, tas ir viņu darbs, par to viņi saņem algu, bet piemēram man ir savs darbs, un tagad man ir brīvdienas un es gribu atpūsties. Vēl var kadus bomžus arī nodarbināt sniegu tīrīšanas darbiem par naudu.

Bet par to sniega tīrīšana šodien ir ārprāts!

• -3
    vau Pirms 3 dienām, 10 stundām

Joker es te runāju par ielas brauktuvēm nevis trotuāriem . Neviena iela jeb ceļi nebija pat tuvumā redzējusi tos štūrētājus. Jefiņš tads. Komunālie kuri ielas tīra . Goda vards jālamājas negribot.

• 0
    Persona Pirms 3 dienām, 10 stundām

Nezinu. Mans gals, Vecpilsēta smuki viss iztīrīts

• -2
    vau Pirms 3 dienām, 9 stundām

Pārādija s tīrītāji ap 13.oo gals ap Slaktūzi.

• -2
    nomaļnieks Pirms 3 dienām, 6 stundām

Ziemu uzreiz nevar notīrīt - nu tas tā, tiem kam nepielec.

• -3
    Mihelsons Kondrāts Karlovičš Pirms 3 dienām, 3 stundām

Ārprāts, izskatās ka sniegu kāds nav redzējis !

• -3
    vau Pirms 3 dienām, 2 stundām

Tad arī apsveicu Karloviču ,ka pirmo reizi redz sniegu. Noteikti parlaimīgs palika. Uz snurķīti nenorāvi.

• -1
    Mihelsons Kondrāts Karlovičš Pirms 3 dienām, 1 stundas

Vau laikam latviešu valodu nesaprot, es nerakstīju , ka sniegu neesmu redzējis, bet laikam tu apgāzies uz pakausi , kad blandījies pa devenēm un Rimi bodē apšmauca tevi

• -1
    CMM Pirms 3 dienām, 1 stundas

Manis pēc vispār nekur nevajag tīrīt un kaisīt to sāli, ņemot vērā šī brīža situāciju. Kā nokaisīja Lielo prospektu ar sāli, tad izveidojās tāda grūti izbraucama šļura, kas traucēja vairāk kā būtu bijis ja neko nekaisītu. Jā, tie kas brauc ar vasarenēm tiem būtu problemātiski. Un tas kas uzsniga, nav nekas kā bija pirms 15-20 gadiem. Esam atradinājušies no normālas ziemas un daudzi kļuvuši tādi “mīksti”.

• 0
    Kurzemnieks - Pirms 3 dienām, 1 stundas

Interesanti,kā gan cilvēki pārvietojās pirms gadiem 25-30,kad ielas diez ko netīrīja un arī riepas autiņiem bija vissezonas?

• -4
    Trauklupata Pirms 2 dienām, 20 stundām

kurzemniek ko tu tur pļūti
    krievu blaikā tīrīja ielas
    tagad ekonomikas rezultātā viena mašīna uz puses valsts teritorijā
    vai arī esi dzīvojis mūžamežā kur sniegs līdz pautiem 300 dienas gadā

• -4
    Trauklupata Pirms 2 dienām, 20 stundām

Krievu laikā sniegu veda ara no pilsētas
    kurš atceras tadus brīnumus Latvijas republikas laikā??
    zini kurzemniek
    var jau Dir**,bet kad ta dir*,tad es piedi**.

• 0
    Kurzemnieks - Pirms 2 dienām, 17 stundām

Par krievu laiku nestrīdos,atceros savācēj techniku ar slīpo transportieri,kas sniega valni pacēla un iekrāva atsprākliski braucošā pašizgāzējā...tādi aparāti vairs nav redzēti.
    Es pieminēju to laiku,kad pat mentiem nebija degvielas ,uz notikuma vietu nevarēja laikā izbraukt,kāda vēl ceļu tīrīšana.

• -1
    kukū Pirms 2 dienām, 18 stundām

No rīta 8.10 tilts kā slidkalniņš.

• 0
    ventspilnieks 36,7 Pirms 2 dienām, 11 stundām

Tas zic-maisījums, kad ir jau turpat izreaģējis, ir vareni slidens 0 grādu robežās. Tad vajag kā hroniķim, uzmest pa virsu jaunu devu

• 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" Pirms 1 dienas, 14 stundām

Atbilde vau: Svētdien, 16. februārī, no sniega tika attīrītas gan pilsētas galvenās ielas, kurās kursē sabiedriskais transports un ikdienā ir lielāka satiksmes intensitāte (A un B klase), gan arī mazākas nozīmes ielas (C klase). Dienas laikā brauktuvju tīrīšanas darbi tika organizēti arī Jūsu minētajās Puķu, Priežu, Dzirnavu un Meža ielās, taču tā kā šajās ielās satiksmes kustība ir mazāka, arī tehniskās sāls iedarbība nav tik acīm redzama, kā ielās, kurās ir intensīva satiksme. Kopumā “Ventspils labiekārtošanas kombināta” ziemas dienestam ir 5 smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu, un 7 traktori. Tāpat ir noslēgti ārpakalpojuma līgumi par papildu tehnikas vienību piesaisti nepieciešamības gadījumos. “Ventspils labiekārtošanas kombināta” ziemas dienests brauktuvju uzturēšanas pakalpojumu ziemas sezonā nodrošina pēc P/I “Ventspils Komunālā pārvalde” pasūtījuma.

• -1
    vau Pirms 1 dienas, 13 stundām

Paldie ,vismaz zinām cik mašīnas Ventspilij reāli ir. To ka visu nenotīrīs zinu. (bija iespēja uzzināt ceļoties 4 ros no rita lai palīdzētu vecākiem tikt gala ar sniega tīrīšanu.) Zinu ko nozīmē ka tikko tīrītu ielu (trotuari) atkal apber brauktuves tīrītāji. pat sods ir maksats par nenotīrīto it kā ietvi ,kuru pēc tam apbērusi ar sniegu ielu tīrošā mašīna. Es vairāk biju izbrīnīts ka tagad ejot pa Bērza ielu līdz pat Rimi veikalam ap 11.00 diena neviena mašīna nebija izbraukusi tā smazās ielas. Bērzu iela jau arī nemaz nav ta mazā. Jā esmu stāvējis 3-4 naktī pie šautuves ( atradās gandrīz pretī avīžkioskam kur tagad bijusī Bērnu pasaule)un priecājies kamēt senči kaļ nost ledu kurš izveidojās jo uzsniga , uzlija ,bet pāec tam sasala . Gabals no Centrala Avīžkioska līdz pašam lietussargam. Man bija kaut kur 4-5 gadi ,bet atceros. Tāpēc ir ko salīdzinat par to ielu tīrīšanu. Liels paldies par atbildi ,negaidīju ,bet patīkami . Tā varētu būt vienmer . Jauku dienu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: