slimnīca
Man tuvs cilvēks nonāca slimnīcā, kur tika ievietots novērošanas palātā, lai izdarītu vajadzīgās procedūras. Bija tur arī vēl daži cilvēki. Kas ir bijis, tas zin, ka tur ir viena telpa, gultas atdalītas ar aizkariem, katram notiek sava darīšana. Ja pareizi saprotu, tad tiek sniegta palīdzība un ja cilvēks ir atlabis, tad dodas mājās, ja nē, tiek pārvests uz attiecīgo stacionāra nodaļu, kur turpina ārstēšanu. Viss notiek. Tur arī atrodas kāds vīrs, kam acīm redzami un dzirdami problēmas ar plaušām, elpceļiem vai ko tur vēl, jo bieži dūšīgi kāsē. Starp manu tuvinieku un to vīru viena gulta starpā, tur brīžiem kāds ir, brīžiem nav. Pēc pāris dienām pienāk laiks, kad to vīru taisās vest uz palātu, jo acīm redzami diži labāk nepaliek. Personālam ienāk prātā ģeniāla doma, varbūt pirms aizvešanas pārbaudīt vai viņam gadījumā nav kovids. Un izrādās ka ir gan. Tātad tas nemaz netika darīts kad to cilvēku ievietoja novērošanā un visu to laiku kamēr viņš tur bija, veiksmīgi izplatīja šo vīrusu.
Komentāri (91)
Bac, pie gastroenterologa braucu uz Kuldigu vai Liepāju, pie lora uz Talsiem. Bij labs lors - dakterīte, to arī noēda
Pilsētā ir labs LOR speciālists vēl joprojām.
gastroenterologa un neirologa konsultāciju vai var mēneša laikā dabūt?? Kur, pie kura ārsta???
Izmeklējumu-datortomogrāfu-nu skatīšu rīt cik reāli, ko raksta slimnīca
un ka slimnīca piedāvā maksas izmeklējumus un ārstus-tas viss labi, kam nauda, bet ir ļoti daudzi, kam jau medicīnas pakalpojumi būs kā luksus prece-kam mazās pensijas vai algas mazas-vai tie var atļauties to visu-nu nē, nu tā ar pieaug veselības problēmas.. medicīnas sistēma kā tāda jau ir salaista grīstē,,, kā daudz kas.. visur dārdzība , cenu kāpums.. bet algas gan izņemot valdību uz izdzīvošanas līmeņa ļoti daudziem.. pēc jaungada atkal celsies visam cenas... par ko kāds varēs ārstēties ja viss pa naudu?
Nav jau jums jēgas sūtīt atsevišķi epastu, jo tā pat nekas nemainās.
Jūs paši labi ziniet, kad notiek uzņemšanā (traumpunktā) ar darbinieku attieksmi pret pacientiem. Un tādu sūdzību ir daudz. Neviens netērēs laiku, lai pēc tam atnāktu atbilde, ka tur viss kārtībā. Pat paši darbinieki no citām nodaļām, iesaka labāk braukt uz Kuldīgu vai Liepāju. Tas ir normāli?
Šad un tad es nesaprotu ar ko jūs vispār tur nodarbojaties. Bat paldies, protams.
Ok, mani drusku pamācīja, es sapratu.
PERSONA, VOLAINE, OMĪTE un PĀRĒJIE! SKAIDRĀK par skaidru SIA "ZRS" ir pateikusi visgalvenāko. Finansējuma un speciālistu trūkums.
Visur, kur vien ej, visi kaut ko gaida. Ko?
Ko var vazāties pie tie eskulāpiem, veselāki vai paliksiet? Tas tak ir milzīgs bizness. Nu, ja jums naudiņu nav kur likt, tad uz priekšu!
Dajūsko- nu priecājies, ka Tev nav "'javazājas"', strādājošam ja ir lapa būs spiests...
Tavs komentārs nevietā.. ir labi, ka esi vesels, bet nelec tik augstu, ka nesanāk nokrist ar visiem vienā līmenī un ar kā saki ""vazāties"", tad būs cita valoda..
to ko slimnīca atbild- Finansējuma un speciālistu trūkums; vai tas ko izsaka? kam vajag izmeklējumu un speciālistu šāda atbilde veselību nedod..
Es šaubos, ka paziņa gaidīja 7 stundas traumpunktā dēļ tā, ka nav līdzekļu un personāla. Neiet nekādīgi kopā.
Visur, kur vien ej, visi kaut ko gaida. Ko? Ko gaida? Ja paši nedarīsim, nekas arī nebūs. Runās uzstājamies braši, nosodām braši, nu un? Darbi stāv. Vai nepietiek? Lietderīgi būtu paklusēt kādu laiciņu. Un darīt kaut ko. Bet vieglāk jau ir spriedelēt, nevis būt sasniegumu pašā virpulī. Varbūt klusēsim kādu laiciņu un darīsim.
Lai izsakās tie, kuri savās ģimenēs audzina bērnus, studentus utt. Tie, kuri atbalsta topošos ārstus, tos pašus topošos traumatologus un neirologus par kuriem te spriedelē. Cik bērni jūsējie ies apgūt ārsta profesiju?! Vai patreiz studē medicīnu ar ceļu domu atgriezties pilsētā? Un, cik bērni vispār pilsētā piedzimst viena gada laikā?
Indra- ko Jūs gaidāt lai dara cilvēki, kas bērnus jau izskolojuši..? Un kādi būtu man jāatbalsta kas- strādāju godīgi savu darbu, maksāju nodokļus.. bet ārstēšanās man un citiem līdzīgiem ar pienākas, vai ne tā?
piemēram speciālisti raksta; ""Diabēta aprūpe ir valsts mēroga problēma, kurai steidzami jāpievērš uzmanība, finansējuma piešķiršanu nosakot par prioritāti, ""
Lai man šeit Ventspilī pasaka kāpēc endokrinologs jāmeklē pa visu Kurzemi un pa maksu , lai tikai regulētu zāles? Jo mums Ventspilī nav laba speciālista... tad ko dod teikt, ka cukura diabēts ir otrais aiz onkoloģijas .. ja pat ārstu normālu nevar atrast un mēnešiem kur gaidot konsultāciju..
Un priecājaties Indra, ka Jums nav veselības problēmu, kas spiež skaļi runāt...
Nu re! Pati atbildējāt uz savu sāpi, ka jāmeklē ir speciālisti pa visu valsti! Tas tamdēļ, ka viņu fiziski nav. Un ne katrs var kļūt par ārstu.
Te daudzi runā par medicīnas kvalitāti, ārstu zināšanām u.t.t. Bet ko jūs gribētu sagaidīt no tāda pašreiz topošā ārsta, kurš jau n-tos gadus nodarbojas ar ielu un citu ko pārdēvēšanu, nost jaukšanu un līdzīgi, bet medicīnas studijas kā nevar tā nevar pabeigt. Runa ir par vienu no Publiskās atmiņas centra valdes locekļiem un JV aktīvistiem.
Nevajag runāt par citu varēšanām. Ko Jūs gaidiet no citiem? Vajag runāt par savām varēšanām. Kļūstiet Jūs par ārstu, pēc tam parunāsim! Visi tikai kaut ko gaida. Ko ? Ko gaida?
Šajā diskusijā piedalās "gaidītāji uz kaut ko". Ka kāds nāks un kaut ko mainīs?! Un paši tikai vaidēs par aplamībām. Ir tā, ka neviens nenāks, neko nemainīs, brīnumus neieviesīs un nenesīs, ja nu vienīgi Ziemassvētku vecītis vai Laimes Lācis!
Jūsu vecumā un vēl ticēt kaut kādām pasakām par kaut kādu vecīti? Vai par laimes lāci, ko sarakstījis Latvijas nodevējs?
Sranski! Gaidi, netici, vaidi, kritizē un , Dievs dod, Tev "ideālo" vecumu, ja tāds vispār ir! Lai Ziemassvētku vecītis un Laimes Lācis Tev atnes to, ko Tu vēlies!
Lors pilseetaa? 50 euro? Privātprakse? Jūs nopietni? Ceļš lidz Talsiem un vizite 4 euro, es 2 reiz varu normalu ārstu apmeklet. Tik lieta taada, kāpēc Talsos vairāki lori, bet no Ventspils aizmuka vienīgaa. Lieta ir vadībā
domāju, ka diez vai būtu jēga spriest tēmu ārsts kā tāds-ne jau katrs varbūt ārsts vai jebkuras citas profesijas-ir jābūt iekšējam aicinājumam.. bez tā jebkura profesija ir plika -iemācīta un cilvēks darbu nedara no sirds..
Bet šeit diskutējām par pieeju pie ārsta patreiz-un ārstu vajag jebkurai profesijai, ja ir veselības problēmas -ar pašiem med. darbiniekiem,
Indra Bērziņa; ""Šajā diskusijā piedalās "gaidītāji uz kaut ko". Ka kāds nāks un kaut ko mainīs?! Un paši tikai vaidēs par aplamībām. Ir tā, ka neviens nenāks, neko nemainīs, ""
Liekas šāds viedoklis nevietā-tad jau autoservisā ar nevaru sūdzēties, ka man ko nedara vai nepareizi izdara-un jāsaka-pašam vajag mācīties..
Priekš tam jau esam katrs savā vietā un specialitātē.. vai ne tā?
Ārstam sava vieta-sētniekam sava-uz bez abiem nevar iztikt.
Ārsts jebkurā brīdī var izpildīt sētnieka pienākumus tomēr sētnieks ārstēt nevarēs! Autoservisi aug kā sēnes pēc lietus, spēj tik izvēlēties! Bet ārstu taču nav! Nav konkurence, jo nav ar ko konkurēt! Es vēršu uzmanību uz to, ka nemācās par ārstiem, viņu nav. Daudz un ilgi jāmācās. Kā var kaut ko prasīt, ja ārstu nav! Ja būtu viens vienīgs autoserviss vai viens vienīgs sētnieks pa visu pilsētu, tad varbūt saprastu par ko ir runa!
Autoservisu var uztaisīt vienā dienā, par sētnieku var kļūt vienā sekundē, bet, lai kļūtu par labu praktizējošu ārstu, vajag 35-40 gadus no dzimšanas brīža. Lūk, te galvenā atbilde, kāpēc nav.
Vai tad pilsētā ir tikai viens sētnieks un viens autoserviss? A es domāju, ka ir izvēle! Ja man nepatīk viena attieksme vai cena, es dodos pie cita!
Bērziņas kundze- šī diskusija tiešām paliek bezjēdzīga, jo vieni runā, ka netiek pie ārstiem un izmeklējumiem-Jūs, ka te kādi nesūta mācīties savus bērnus vai ar pašiem to darīt.. Vai saprotat, ka te cilvēki , kam jau bērni izauguši un paši ar strādājam katrs savu darbu... To, ka nav ārstu un maz mācās-vai tajā esam mēs te diskutējošie vainīgi? Tas ir pavisam cits jautājums-mūsdienās vairāk izvēlas to mācīties , kur darbs un kur var nopelnīt sev normālai dzīvošanai-un tur katra brīva izvēle.
Un šie salīdzinājumi no Jūsu puses pilnīgi nevietā-ar pa servisiem-jā viņu ir un eju kur labāk un cena pa kabatai-bet pie speciālista ārsta nav izvēles Ventspilī-man lapa, vajag speciālista viedokli-meklē pa Kurzemi vai Rīgu un tā peries visu slimības lapas laikā-meklē izmeklējumu-tad speciālistu -par to Bērziņas Kundze runa-man nav jābūt vainīgam par ārstu trūkumu vai citu robu medicīnā, un šis jautājums nav ne šodien un vakar, bet jau sen.
Pareizais kungs! Kuram tad jābūt vainīgam par speciālistu trūkumu Ventspilī un visā valstī? Kuram? Miniet vienu kuram? Staļins esot teicis: " Horoševo vrača narod pokormit" (krieviski).
A Jums neliekas, Pareizais kungs, ka valsts esam mēs paši un tā sākas ar nokoptu galdu, sētu un daudz bērniem ģimenē? Vai tad valsts būtu bruģis, tukšs no bērniem laukums, puķu dobes, skaista promenāde bez ļaudīm utt.? Nu tak ne! Tukšums rada tukšumu.