Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome, lai pilnveidotu Ventspils publisko infrastruktūru, pieņēma lēmumu atbalstīt Ventspils Komunālās pārvaldes sagatavotā projekta  “Baltijas jūras piekrastes infrastruktūras pilnveidošana un vides pieejamības uzlabošana Kāpu promenādē” iesniegšanu Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda projektu iesniegumu atlasei.

Projekts paredz nodrošināt kāpu krasta aizsargjoslas dabas vērtību saglabāšanu, piekļuvi Baltijas jūras piekrastes pludmales zonai, izbūvējot Kāpu promenādē cietā seguma piebrauktuvi, gājēju celiņu/veloceliņu un tādējādi organizējot gājēju un velobraucēju plūsmu, uzlabot glābšanas dienestu piekļuvi Baltijas jūras krasta daļai un mazināt antropogēno slodzi šajā pludmales kāpu zonas posmā.

Projekta īstenošana būs liels ieguvums visiem Ventspils Zilā karoga pludmales un Jūrmalas parka apmeklētājiem, kuru ik gadu apmeklē tūkstošiem ventspilnieku un pilsētas viesu.

Kāpu promenāde ved uz vairākām pludmales laipām - 5., 6. un 7. laipu. 2019. gada vasarā no pludmales volejbola stadiona pāri kāpai 160 m garumā un 1,2 m platumā tika izbūvēta pludmales 5. laipa, un pāri kāpai līdz sērfotāju zonai 80 m garumā un 1,2 m platumā pludmales 6. laipa.

Blakus Kāpu promenādei atrodas arī plašais un labiekārtotais Jūrmalas parks, kur uzstādīti āra trenažieri un kas piedāvā atpūtas un pastaigu vietas svaigā gaisā visai ģimenei. Cauri parkam vijas dažādas taciņas un veloceliņi, ko iemīļojuši aktīvās atpūtas cienītāji - skrējēji, nūjotāji, velobraucēji. Tajā ir ierīkotas divas īpašas takas: 730m garā Enkuru taka ar 35 dažāda tipa enkuriem un 240m garā Džungļu taka, kur bērni var pārbaudīt sevi veiklībā un izturībā.

Lai īstenotu Projekta ieceri, ir plānots piesaistīt Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (turpmāk – EJZAF) finansējumu: projekta kopējās izmaksas ir 670 000 EUR. Plānotais EJZAF finansējums ir 585 000 EUR jeb 90% no attiecināmajām izmaksām. Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējums ir 65 000 EUR jeb 10% no attiecināmajām izmaksām. Projekta kopējās plānotās neattiecināmās izmaksas ir 20 000 EUR. Projektu plānots īstenot no 2024. gada septembra līdz 2025. gada jūnijam.

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • 0
    +Arājs 1488/2 Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Vai nebūtu labi ,ja Jūrmalas parkā izbūvētu to velodromu,lai nesacūkotu Reņķa dārzu?

  • 0
    Nobody Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Ventspilniekiem JŪRA ir vislabākā, arī bez šī pusmiljona!!! ieguldījuma. Un , ja vēl leiši mazāk te vasarās piesārņotos, būtu vēl labāk. Pietiktu, ja šos 30 neatkarības gadus pupucis ļautu kafejnīciņām tur būt, prihvatizēto garāžu vietā. Ventspilij nav kur naudu grūst, tāds secinājums. Un no šiem projektiem un būvniecībām vislielākie ieguvēji ir tie ar lielajām kabatām.
    Murgs.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Bez bildes nav aršana. Ja tas ir tas ceļš aiz šlagbauma, kas viņam vainas?
    Labāk centru būtu atbrīvojuši no mašīnām un uztaisījuši promenādi, lai tas tiek apdzīvots. Taisam promenādes kaijām, vāverēm bet ne pilsētniekiem.
    Zinot, kādi kulta objekti ir takas pa mežu un uz jūru, kur katra sniega pūka tiek noslaucīta, Labiekārtošanas kombinātam būs ko rauties un tērēti milzu resursi. Tai pat laikā nav ko samaksāt bērnudaŗzu darbiniekiem pilnai slodzei.

  • 0
    ne Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    kadastrs.lv kartē "kāpu promenāde" jau ir redzama kā perspektīvā iela

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Labak but uztaisit Kapp Promenād.Prekš vien maz Vīrel,kō iekš Čokk ne kā ne varet iesēdinat.Tam varet būt Laiks taisities pa Skuj takk,le zinat.

  • 0
    Vadims Kevrelis Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Jautājums ''VLK'', cik šis projekts pēc tā pabeigšanas (caur komunāliem un citiem maksājumiem) izmaksās pilsētas iedzīvotājiem.

  • 0
    TK Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Labāk sakārtojat to bardaku pretīm un apkārt jahtu ostai un ieguldiet līdzekļus tur. Skats jau briesmīgs - pusizārdīti auto šroti, stūri piemīsti, piemēsloti un vēl plastmasas atejas kaut kad bija. Tai vietai ir milzīgs potenciāls, bet viss atstāts novārtā un pašplūsmā. Iedomājaties tūristu pirmo skatu un iespaidu tur izkāpjot krastā. Bēdīgi.

  • -1
    sranskis Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Neienāca prātā, ka tie boksi ir privātīpašums, bet teritorija pie boksiem - valsts īpašums?

  • -1
    TK Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Nē, neienāca

  • 0
    yolo Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Kontekstam- balkons ar melniem maisiem arī ir privātīpašums

  • 0
    Optika Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

    Piekrītu, bet tā teritorija bija ostas īpašums, kas tagad ir nonācis valsts kapitālsabiedrības īpašumā. Tur pašvaldībai ir maza teikšana šobrīd.

  • 0
    yolo Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Ha, pēdējam pilnībā piekrītu. Kad parasts cilvēks vēlas būvēt privārmāju, tad ir jānoklausās no pilsētas iestagnējušās arhitektes augstprātīgas un nesaprotams piezīmes par to, kas viņasprāt iederas vai neiederas pilsētā. Bet kad viena no tūristu apmeklētākajām pislētas ielām vasarā, kura ved uz molu ir pilna ar lūžņiem un vietējā “ielu farmaceita” naudas atmazgāšanas smagās tehnikas, tad tas pie mums ir pilnībā normāli.

  • 0
    Optika Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Kad būs redzams vizuālais projekts 3D, vai skices?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: