Pagājušajā nedēļā Ventspils kērlinga kluba petankisti Eva Martinsone, Aija Rudzīte, Raido Blumbergs un Andris Padrevics Šveices pilsētā Martiņī startēja Eiropas čempionātā petankā vienspēlēs, dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs.

Priekšsacīkstēs 30 valstu komandas katrā no čempionāta disciplīnām aizvadīja piecas spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kurām labākās sešpadsmit izslēgšanas spēļu turnīrā turpināja cīņu par čempionāta medaļām, bet pārējās sacentās Nāciju kausa izcīņā.

Pēc priekšsacīkšu rezultātiem Latvijas pārstāvjiem - gan Raido Blumbergam vienspēlēs, gan dubultspēlēs pārī ar Andri Padrevicu, gan jauktajās dubultspēlēs Aijai Rudzītei un Andrim Padrevicam bija cerības iekļūt labāko sešpadsmitniekā, taču visas iespējas netika izmantotas, un nācās cīnīties Nāciju kausa izcīņā.

Sievietēm un jauktajam pārim no turpmākās cīņas lika izstāties zaudējumi – Aijai Rudzītei un Evai Martinsonei astotdaļfinālā nācās atzīt Igaunijas divnieka pārākumu, Eva Martinsone vienspēlēs zaudēja Čehijas spēlētājai, bet jauktais pāris ceturtdaļfinālā piekāpās Turcijas spēlētājiem.

Vīriešu dubultspēlēs Raido Blumbergs un Andris Padrevics, turpinot cīņu ar uzvarām ceturtdaļfinālā pār Čehiju un Austriju, un tikai finālspēlē piekāpjoties Igaunijas komandai, izcīnīja Eiropas čempionāta Nāciju kausa sudraba medaļas.

Savukārt, vīriešu vienspēlēs Raido Blumbergs, kuram priekšsacīkstēs nācās cīnīties ar spēcīgiem pretiniekiem no Beļģijas, Dānijas, Somijas, Norvēģijas, Anglijas, Nāciju kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs spēja uzvarēt Ukrainas, Lietuvas un Turcijas pārstāvjus, un tikai par vienu punktu cīņā par zelta medaļu piekāpās Luksemburgas spēlētājam, izcīnot sudraba medaļu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: