Pārventā, Rindas un Celtnieku ielas krustojumā, tiek veikti vērienīgi demontāžas darbi – nojauc vecās ēkas, garāžas un angārus, kas iepriekš bija PSIA Ventspils siltums saimnieciskā bāze, taču pēdējos gados netika izmantota un ir pilsētvidi degradējoša.

Daži mūsu lasītāji izteikuši domu, ka, iespējams, vecās ēkas tiek nojauktas, lai atbrīvotu vietu jauniem objektiem. Izskanējuši minējumi, piemēram, ka šajā vietā gatavojas būvēt otru Lidl veikalu. Šādus pieņēmumus kliedēja Ventspils domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas vadītājs Māris Bože. «Ventspils siltuma vecās saimnieciskās ēkas nebija izmantotas jau kādus desmit gadus, bija sliktā tehniskā stāvoklī un bruka. Tāpēc tika nolemts ēkas nojaukt un teritoriju sakopt. Ieceres par jaunu apbūvi šajā teritorijā dome nav saņēmusi,» skaidroja Bože. Zeme, uz kuras atradās Ventspils siltuma saimnieciskā bāze, pieder pilsētas pašvaldībai. «Šī teritorija nav saistīta ne ar vienu investīciju projektu,» piebilda Bože.

Demontāžas darbu pasūtītājs Rindas ielā 35 ir PSIA Ventspils siltums. «13. augustā, pamatojoties uz iepirkuma konkursa rezultātiem, noslēdzām līgumu par demontāžas darbu veikšanu,» sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arnis Uzaris. Darbus veica Cēsu novada uzņēmums SIA ATR. Demontāžas darbu izmaksas – 57 464 eiro, neskaitot PVN. Būvuzraudzību veica CC3 1880 eiro vērtībā bez PVN. Līdz 25. novembrim demontāžas darbiem jābūt pabeigtiem, teritorija jānolīdzina un jāattīra no būvgružiem.

Uzaris precizēja, ka saimnieciskā bāze galvenokārt kalpoja transporta izvietošanai. «Būves bija sliktā tehniskā stāvoklī, turklāt kopš padomju laikiem šīm būvēm nebija sakārtota dokumentācija. Līdz ar to lēmums bija acīmredzams – būves nojaukt, kas arī tagad notiek,» piebilda Uzaris. Savukārt uzņēmuma Ventspils siltums transportlīdzekļiem pirms vairākiem gadiem tika atrasta piemērota vieta Talsu ielā 69, bijušajā ķīmiskajā cehā, kas vairs nebija vajadzīgs.

Kas attiecas uz Vācijas zemo cenu lielveikalu tīkla Lidl meitasuzņēmumu, tas patiešām mūsu pilsētā iegādājās divus zemes gabalus savu veikalu celtniecībai. Viens veikals uzcelts pilsētas kreisajā krastā un veiksmīgi darbojas jau trīs gadus. Otrs veikals vēl nav uzbūvēts, un nekas neliecina, ka tas tiks darīts tuvākajā laikā. Māris Bože pastāstīja, ka veikalu bija paredzēts būvēt Pārventā, Celtnieku ielā, blakus veikalam Maxima, Ventspils Augsto tehnoloģiju parka virzienā. Taču, kā skaidroja Bože, līdz šim Lidl nav lūdzis domei atļauju būvēt Ventspilī otru veikalu.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Piciš Pirms 18 stundām, 1 minūtes

    ''Izskanējuši minējumi, piemēram, ka šajā vietā gatavojas būvēt otru Lidl veikalu'' - lai iedzīvotāji atslābst. Šo pilsētu tikai pamet.

  • -4
    Kriska Pirms 15 stundām, 29 minūtēm

    Ja Lidl tur būs -nav slikti - kritīs varbūt cenās Rimi- Citro- Elvi

  • -2
    Piciš Pirms 12 stundām, 38 minūtēm

    Lidl sen sevi ir pievīlis. Nekvalitatīvi produkti, kuri garšo slikti, salīdzinot ar veikala sortimentu pirmajos darbības mēnešos. Un cenas tur sen ir kosmosā.

  • 0
    evans Pirms 5 stundām, 19 minūtēm

    ,,Darbus veica Cēsu novada uzņēmums SIA ATR.,, Smieklīgi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: