Svētdien, 16. jūnijā Ventspils Bērnu pilsētiņā Ventspilī dzimušie mazulīši, viņu vecāki un Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļas speciālisti jau 11. reizi tikās mazuļu salidojumā “Esmu dzimis Ventspilī”, kur apmeklētājus priecēja gan muzikālā programma, gan Pekausīša slimnīca, kas bērniņu mīļmantiņas aprūpēja jau trešo gadu.

Pekausīša slimnīca – par drošu vasaru un drosmi apmeklēt ārstu!

Pekausīša slimnīcā bērniņiem bija iespēja apmeklēt “Traumpunktu”, kurā darbojās Bērnu nodaļas vadītāja, pediatre Dr. Ieva Ozola, biomedicīnas laborante Zaiga Rūtenberga un Traumatoloģijas nodaļas virsmāsa Iveta Bindere, un pastāstīt, kas mīļlietiņai sāp, turpat saņemot īpašu receptīti un “nosūtījumu” uz citām teltīm - “Rehabilitācijas centru”, kur bērniņus izvingrināja un mīļmantiņas izmasēja fizioterapeite Ilze Brutāne, masiere Arta Celma un pacientu reģistratore Aleksandra Ciganova, “Acu kabinetu”, kur mazulīšu un mīļmantiņu redzi pārbaudīja Kurzemes acu centra virsmāsa Kristīne Orenīte-Pūliņa un māsa Laura Tenberga, un “Laboratoriju un aptieku”, kur mikroskopā aicināja ielūkoties laboratorijas ārste Dr. Evija Skrode un sausā ledus dzērienus pasniedza farmaceita asistente Anna Harkina.

Visbiežāk mazie pacienti vērsās rotaļlietu “Traumpunktā” ar mīļmantiņām, kam traumēta rociņa, kājiņa, astīte, kas atgādina baudīt vasaru, neaizmirstot par drošību!

Fotostūrītis ''Esmu dzimis Ventspilī''

Pasākumā darbojās arī fotostūrītis “Esmu dzimis Ventspilī”, kurā sirsnīgas kopābūšanas mirkļus iemūžināja fotogrāfe Margarita Zvejniece. Fotostūrītī ģimenes izmantoja arī iespēju nobildēties ar vecmātēm, kas palīdzējušas nākt pasaulē viņu mazulīšiem.

Dziesmas lieliem un maziem - Katrīna Bindere un vokālā studija ''TONIS''

Pasākumu muzikāli papildināja mazie dziedātāji no Talsu un Kandavas vokālās studijas "TONIS" ar koncertu “Bērnības soma”, izpildot Kristīnes Brokas un Lailas Ilzes Purmalietes bērnu oriģināldziesmas no jaunā mūzikas albuma "Bērnības soma 2". Savukārt par siltu pasākuma noskaņu rūpējās Elvis Binders-Čoders, kā arī Katrīna Bindere, kas priecēja kā lielus, tā mazus ar daudzpusīgu koncertprogrammu.

540 zeķīšu pāru Ventspilī dzimušo mazuļu pēdiņām

Tāpat ar sveicienu Dzemdību nodaļai tika sagaidīti Ventspils slimnīcas draugi - pensionāru biedrības “Ventspils liedags” adītāju un tamborētāju pulciņa “Kamolītis” čaklās rokdarbnieces, kas ik gadu dāvina Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļai no sirds darinātas zeķītes un zābaciņus jaundzimušajiem. Šoreiz rokdarbnieces sagādājušas jau 540 zeķīšu un zābaciņu pārus.

Pasākums “Esmu dzimis Ventspilī” ik gadu pulcē kuplu skaitu mazo ventspilnieku un viņu vecāku, kā arī citus interesentus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: