Ventspils pašvaldība sniegs materiālu atbalstu vispārizglītojošo skolu 9. un 12. klašu absolventiem – bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām, kā arī trūcīgiem un maznodrošinātiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, lai palīdzētu sagatavoties skolas izlaidumam.

Pabalsts tiks piešķirts vispārējo izglītības iestāžu absolventiem no trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām līdz 20 gadu vecumam (ieskaitot) ar nosacījumu, ka skolēns nestrādā, savukārt bāreņi pabalstu var saņemt līdz 24 gadu (ieskaitot) vecuma sasniegšanai.

Vienreizēju pabalstu 50,00 eiro apmērā varēs saņemt absolventi no trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām, savukārt bāreņiem no trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām un bāreņiem, kuriem piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss, pabalsta apmērs būs 200,00 eiro.

Lai saņemtu pabalstu, jebkuram no bērna vecākiem vai aizbildnim, vai absolventam pašam, ja viņš sasniedzis 18 gadu vecumu, Sociālajā dienestā no 3. jūnija līdz 31. jūlijam jāiesniedz iesniegums pabalsta saņemšanai, pabalsta pārskaitījums uz norēķinu kontiem tiks uzsākts no 13. jūnija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: