Saules ielā 4 nepilnu mēnesi atvērta Sajūta telpa. Kā jaunizveidoto vietu raksturo tās dibinātājas un veidotājas, – Sajūtu telpa ir fotostudija ar PVN. Ideju par Sajūtu telpu īstenojušas fotogrāfes Monta Zīle, Kristīne Fjodorova un Margarita Zvejniece, kā arī sertificēta dzemdību dūla un zīdīšanas konsultante Sanita Bergmane no Mīļotavas.

Primāri Sajūtu telpa izveidota kā fotostudija, kur darboties pašām un ko piedāvāt nomai arī citiem fotogrāfiem kā speciāli aprīkotu, gaumīgi iekārtotu un piemērotu vietu fotosesijām. Tāpat ikdienā Sajūtu telpa ir arī jaunā mājvieta Mīļotavai, kas pulcē sievietes gaidībās un jaunās māmiņas, – tur notiek grūtnieču vingrošana, dzemdību un pēcdzemdību sagatavošanas kursi un mammu tikšanās. Un papildus minētajam tā ir vieta arī meistarklasēm un citiem dzīves brīžiem un tikšanās reizēm. Līdz šim Sajūtu telpā notikusi lūpu krāsu meistarklase, savukārt jau drīzumā plānotas sevis izziņas nodarbības saistībā ar skaitļu psiholoģiju un gleznošanas meistarklase, par kurām ir diezgan liela interese.

Vietā, kur īstenota ideja par Sajūtu telpu, pirmo reizi fotostudija tika izveidota pirms desmit gadiem un darbojās, līdz savas korekcijas ieviesa Covid-19 pandēmijas ierobežojumi, kā rezultātā no fotostudijas nācās atteikties. Vēlāk šajā vietā bija atvērts lietotu apģērbu veikals. «Tā mēs visu šo laiku darbojāmies katra pati par sevi. Taču šogad, staigājoties ar mazo neierastā ikdienas maršrutā, gāju garām un ieraudzīju, ka telpas ir tukšas,» stāsta Monta. Tālākais – vienošanās par telpu nomu – bijis vienas dienas jautājums. Un tikpat veiksmīgi tika izveidota arī Sajūtas telpas komanda. Kristīni pavisam nejauši, bet reizē zīmīgi Monta satika un uzrunāja veikalā, savukārt Margarita šim aicinājumam atsaucās, sazvanoties pavisam citā jautājumā. Jaunu mājvietu tajā laikā meklēja arī Mīļotava, un, kā izrādās, Sanitu šīs telpas bija ieinteresējušas jau pagājušā gada nogalē. «Tā mēs visas noriskējām un ielēcām šajā visā,» rezumē Monta.

Ļoti liels darbs ieguldīts telpu remontēšanā un iekārtošanā. Līdzīgi kā pirmajā reizē, kad telpās bija postpadomju stila interjers, tā arī šoreiz teju viss, sākot no apdares darbiem līdz pat atsevišķu mēbeļu atjaunošanai, izdarīts pašu rokām, kas reizē bijis arī labs pārbaudījums komandas spēkam. Kristīne smej, ka remonts vienmēr ir labs pārbaudījums ikvienām attiecībām.

Idejas autores stāsta, ka sajūtu tēma nav tikai par telpas pielietojumu un piedāvājuma saturu, tā ir arī par pašām – būt vienotām un atklātām citai pret citu, prast runāt arī par tām sajūtām, kas nav patīkamas. «Tā mēs zinām, ka varam paļauties viena uz otru,» piebilst Monta. Un būtiski, ka papildus fotosesijām Sajūtu telpā tiek piedāvāts tikai tas, kas pašām šķiet interesants un saistošs, atbilst viņu sajūtām par šo vietu un sevi kā tās radītājām. Turklāt ar līdzīgu domu – ļaujoties savām sajūtām – tapa un tika iekārtota arī pati vieta.

Pēdējā laikā Ventspilī pakāpeniski audzis meistarklašu un dažādu radošo nodarbību piedāvājums pieaugušajiem, taču vieta ar šādu ideju, kādu to radījušas Monta, Kristīne, Margarita un Sanita, ir unikāla. «Es domāju, tā ir liela laime, ka cilvēks var darīt to, kas viņam ļoti, ļoti patīk,» runājot par savu nodarbošanos, Mīļotavu un iesaistīšanos Sajūtu telpas īstenošanā, komentē Sanita. Viņa ir gandarīta gan par iespēju dot no sevis topošajām un jaunajām māmiņām, gan arī par sieviešu atsaucību un pieprasījumu. «Darīt darbu, kas dara arī tevi,» šim Sanitas sacītajam pievienojas arī pārējās domubiedres, jo tiešu mīlestība pret savu nodarbošanos ir viena no lietām, kas viņas vieno. Sarunas noslēgumā sievietes min, ka labākais veids, kā izprast, kas ir Sajūtu telpa, – apmeklēt kādu no meistarklasēm, jo tā ir iespējams pa īstam noķert patieso šīs vietas sajūtu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: