“Gunta Skrastiņa dziesmu un ziņģu festivāla” mērķis ir popularizēt tautā iemīļotas dažādu žanru latviešu dziesmas un ziņģes. Īpaši tās, kuras savulaik bijušas svarīgas aktiera, dziedātāja, muzikālo pasākumu un TV raidījumu vadītāja Gunta Skrastiņa dzīvē, tādā veidā godinot viņa piemiņu. Šogad Guntis svinētu savu 70 gadu jubileju.

Tieši Ventspils ir tā vieta, kur vienmēr skanējušas dziesmas, kur Guntis Skrastiņš ir piedalījies visdažādāko žanru publiskos pasākumos. Allaž ar ziņģi un tautā iemīļotu dziesmu bijis uz Tu – dziedot, vadot un popularizējot šo skatītājiem tik tuvo mūzikas žanru gan Reņķa dārzā, gan citviet Ventspilī.

Arī šogad festivāla dalībnieki būs tautā iemīļoti Latvijas popmūzikas, šlāgermūzikas, kantri, kā arī aktierdziesmu un ziņģu izpildītāji – solisti, aktieri un grupas – Māris Sloka (grupa “Klaidonis”), “Bumerangs”, duets “Strazdiņš un Račs”, Andris Bērziņš, “Roja”, Viktors Lapčenoks, Artis Robežnieks, Kaspars Antess, Žoržs Siksna, Kaspars Markševics, Ieva Sutugova, Ineta Rudzīte, Dainis Skutelis, “Tērvete”, Edgars Pujāts, “Mākoņstūmēji”, Andris Daņiļenko, Roberts Ošiņš un citi mākslinieki.

Solistus un dziedošos aktierus muzikāli pavadīs Gunta Skrastiņa grupa "No Pusvārda"un dziedošo dāmu trio “Oranžās”.

Jau tradicionāli festivālu vadīs aktieris Gundars Āboliņš.

Festivāla rīkotāju iecere ir radīt vienotu festivāla vizuālo tēlu un identitāti – gan pasākuma reklāmas un mārketinga aktivitātēs, gan skatuves dekorācijās un video noformējumā. Kā arī šo identitāti atstāt nemainīgu arī citus gadus kā tradīcijas un atpazīstamības zīmi.

Festivāla koncertu režiju veidot ar cieņpilnu attieksmi pret Gunta piemiņu, taču neiegrimstot skumjās atmiņās un sentimentā, vienlaicīgi parādot labāko un jaunāko latviešu aktierdziesmu, ziņģu, šlāgermūzikas laukā.

Festivāla dalībnieki savā priekšnesumā arī šogad iekļaus gan savas populārākās dziesmas, gan pirmatskaņojumus, gan dziesmas no Gunta Skrastiņa repertuāra savos aranžējumos.

Jau tradicionāli, festivālu turpinās balle līdz plkst. 3:00 rītā ar Gunta Skrastiņa grupu "No Pusvārda” un Latvijā populāriem solistiem.

Jau trešo gadu festivālu filmēs Latvijas Televīzijas translācijas vajadzībām.

Divus gadus, kopš Gunta Skrastiņa piemiņai veltītais festivāls Ventspilī tiek rīkots, tas ir sasniedzis ļoti augstus reitingus, kļūstot par mēneša skatītāko televīzijas pārraidi Latvijas televīzijā, tādā veidā apliecinot šāda festivāla aktualitāti un aktiera Gunta Skrastiņa piemiņas nozīmību.

Biļetes nopērkamas ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: