AS "Ventspils tirdzniecības osta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 30,278 miljoni eiro, kas ir par 18,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 34,9% - līdz 3,195 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2023.gadā uzņēmuma kravu apgrozījums bija 1,7 miljoni tonnu, kas ir par 30% vairāk nekā gadu iepriekš.

2023.gadā "Ventspils tirdzniecības osta" no kravu pārkraušanas guva ieņēmumus 26,722 miljonu eiro apmērā, kas ir par 17,9% mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt kompānijas ieņēmumi no kravu glabāšanas pērn veidoja 845 600 eiro, no termināla operatora pakalpojumiem - 572 400 eiro, bet ieņēmumi no pārējiem pakalpojumiem bija 2,137 miljonu eiro apmērā.

Pagājušajā gadā "Ventspils tirdzniecības osta" iespēju robežās organizēja kravas transportēšanu caur Latviju un tās pārkraušanu caur citiem termināliem Ventspils brīvostas teritorijā. Lielākais īpatsvars pārkrauto kravu struktūrā bija akmeņoglēm, rūdai un šķembām, minēts vadības ziņojumā.

Ņemot vērā tirgus situāciju, "Ventspils tirdzniecības osta" pērn izmantoja atklātus noliktavas laukumus, lai sniegtu klientiem uzglabāšanas pakalpojumus, kā arī tika sniegti ar kravu pārkraušanu saistīti papildu pakalpojumi kā kravas šķirošana, magnētiskā tīrīšana un citi.

Uzņēmuma vadība skaidro, ka pērn turpinājās 2022.gadā sākušās kravu apgrozījuma pieauguma tendences, turklāt uzņēmumam izdevās Krievijas kravas aizstāt ar citu valstu izcelsmes kravām, kā arī palielināt pārkrauto vietējās izcelsmes kravu apmēru, tostarp koksni un lauksaimniecības kravas.

Šogad kompānija plāno saglabāt esošos darbības virzienus, tostarp turpināt darbu pie kravu veidu diversifikācijas un jaunu kravu piesaistīšanas, kā arī procesu optimizācijas.

2022.gadā "Ventspils tirdzniecības osta" strādāja ar 37,04 miljonu eiro apgrozījumu un 2,368 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,074 miljoni eiro. "Ventspils tirdzniecības ostas" patiesā labuma guvēja uz īpašumtiesību pamata ir Austrijas pilsone Ursula Haranda, kura iepriekš publiski dēvēta par Šveices advokāta Rūdolfa Meroni grāmatvedi. Kompānijas padomes priekšsēdētājs ir Meroni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: