Kas pietrūkst Ventspilij?..........un ne tikai Ventspuilij.
Katram no mums būs savs skatījums. Esmu uzdevis sev jautajumu.Kapēc pilsētā kuru slavē ,liela rada kā piemeru tomer iedzīvotaju skaits nav palielinājies par 10-30 %,drīzāk otrādi. Mums tagad pat rajona iedzīvotaji brauc uz pilsētu lai piepildītu darba vietas. Vītoliņš pat nosauca lielu bezdarbnieku skaitu ,kad prezidents bija Ventspils koncertzālē.Mums ir inkubatori , tehnoloģiju parki ...utt.Ventspilij jau bija jāsak attīstīt Ventspils novads lai piepildītu to atkal ar cilvēkiem. Mēs gan kratījamies vaļa no šādas idejas . Par to lai izgatavotu padirseņus no tiem kokiem Ventmala mēs neesam gatavi. Mikroshēmas no viņiem nesanak, ja sanaktu butu jauns parks. Cilveki pec gadiem 50 jau faktiski ir ārpus darba tirgus. Jārēkinās ar to ka osta vairs nebūs ka agrāk. salīdzinot ar 90mitiem gadiem ārzemnieki vairs neko īpašu nepiedāvās. Jā Latvijai tagad irsava Nokia [ Flow vai Straume]. Varbūt Ventspilij atdzīvinat Latvijas Straumi. Kafijas dzirnaviņas un ne tikai ar to melno Runčuku.
Komentāri (11)
Ja mēs pieņemam, ka autoram ir pēc 50, kas tiek pieņemts kā atskaites punkts, tad no viņa paša teksta mēs redzam kāpēc viņš lielā mērā ir ārpus darba tirgus.
Sparinska kungs . Man neko nvajag Es darba tirgū atrados līdz pašai pensijai ,jums par parsteigumu. Tāpēc lūdzu stradājiet ,lai es varu vienmēr laicīgi to saņemt un neblandaties man te lūdzu apkārt. Cik saprotu jūs esat Emberkora dalībnieks.
Ja sekojat līdz šeit notiekošajam, tad būtu vajadzējis pamanīt, ka es arī esmu pensionārs. Un kā mēdz teikt, tad "citu tirliņu glābšana ir pašu tirliņu rokās"! P.S. Korī nedziedu, man ir solo programmas!
Autoram derētu par tendencēm šajā tēmā palasīt Latvijas mērogā, ne tikai vietējā - tad daudz vieglāk būtu to izprast un neizbrīnītu -"Mums tagad pat rajona iedzīvotaji brauc uz pilsētu lai piepildītu darba vietas".
Cilvēki sen vairs neraujas dzīvot pilsētās - brauc tikai uz tām strādāt, bet pēc darba vēlas būt vairāk mijiedarbībā ar dabu.
Piemēram, jau sen vērtējumos un salīdzinājumos tiek izmantots tāds apzīmējums kā "Pierīga" - vēsturiski tāds rajons nekad nav bijis, bet uz Rīgai pieguļošajām teritorijām pārceļas aizvien vairāk iedzīvotāju, kas nu veido ievērojamu masu.
Ventspils nav Manthetena un par tiem guļamrajoniem lūdzu n.......t. Pat ar Rīgu var nesalīdzināt. Varbūt mēģiniet smadzenes iedzīt vel vienu rievu šoreiz gan ar atzariem.
Spranska kungs mani intresē lai šai pilsētā kādreiz varētu atgriezties mani mazbērni. Lai viņu vecākiem butu darbs nevis jāpiesakas zālīti urbināt no bruģa. Ne visiem ir augstākā izglītība un pat tiem vietas visiem nebūs. Tūrisma centrs arī nesenāks. Vienīgi krogus var atvert jo daba mūs ir apdalījusi. Redziet mums pietrūkst darba vienkāršu darbu saprotošiem cilvekiiem . Ne visi ir apdavinati. Kā piemers būtu Ventspils koks mēbeļu cehs. Tur pat kurlmēmie strādāja. Kokapstrāde Ventspili ko te piemin tagad Kureks un Arbo atvainojiet. Kureks ir norma 20-25 gadi lidz pensijai ,bet tur nevar stādāt visi. Trīs maiņas maizes ceptuves vairs nav . Ventilatoru arī ,bet tie tagad te neiederas. Srau faktiski arī ir beidzis un Kalmeta ir tikai atliekas. Sarkanā baka sen beigusi. Ja ie Malmars ,bet par to neizteikšos.Jā ir metināsanas šuvju slīpetaji ,plaušu bendes arods. Ventilatoru virpošanas cehs man liekas 100% ir zem zemes nesasniedzot pensijas vecimu. Nav gan vien vēl strādā ,jauns.
Un ko gribat teikt piesaucot Ventspils koku, Ventilatorus, maizes kombinātu, SRAU. Vēl piena kombinātu un gaļas kombinātu arī. Bet viena nianse- tie visi bija privātie uzņēmumi un tikai to īpašniekiem lemt par to likteni vai slikteni.
Spranska kungs . Ventilatori,maizes kombinats Srau privātie. beidziet es parspragsu aiz smiekliem. Par Ventilatoriem vispār paklusējiet. Gribas par muldēsanu likt ar mietu starp ausīm. Tas nebija Muhabada kantoris.Tas kašie kungi uzvedās ka privatie ,tas gan. Interesanti jau bija redzēt kā daudzi no valsts uzņemumiem kļuva par Sia ,Mia vai Pia.Žēl no tā visa eksperimentālais cehs.Ventspils koks ,beidziet. Jā man patika ka darba biedrs lielījās ka viņa znots tagad kļuvis par Ventspils koks noteicēju,bet tur bija nianses.Viņs bija tikpat privats cik Ventspils nafta.Jā esmu redzejis savam acīm ka samesti kaudze urbji ,skrūvspiles ,mikrometri atslegas ,griezejinstrumenti vēl izgatavotaju iepakojuma sagatavoti vesšanai uz metalurgu.Rīgas popova radeiorūpnīcā.Tas ir skats komatcerešos nāves brīdī.Vispār šokējošs.Labi ka ostas darbnīcas būšot muzejs.
Laikam diskutēt veltīgi. Nav ne laika, ne patikšanas te kādam kaut ko pierādīt.
Paldies,bija interesanti. Par sevi jūs pateicat viena teikumā ...tirliņu glābšana ir pašu tirliņu rokās.Man vienkārši nav ko teikt. Ventspilī nav tirliņi atcerieties to. Ir cilvēki ar dažādām spējām. Pilsētas tēviem ir jādomā vairāk par to jūsu teikto tirliņu galu.Ar izglītotiem un profesijām būs vis kārtībā. Man ir nācies vadīt arī tādus ,,tirliņus,no skata nepateiksi ,bet pēkšņi saprotu ka kaut kas nav maigi izsakoties. Izrādās ceļmalā mašīna notriekusi. Zolīds cilveks . Es viņam varētu piedāvat slotiņas siet, dēlīšus pakot ,visur kur nav saistīts ar darbagaldiem.Viņs pats pateica ka pekšni viņam vajag apturet jebkādas kustības.Saņēmu brāzienu no šefa ka nevadu ražošanu.Ventspilī ka bomzis staiga cilveks kurš spēj iestadīt un noregulet darbagaldus. Labs arī virpotajs,bet ir bet. Dzērajs viņš nava.Starp viņiem ir vel labi kadri ,tikai Parkiem ,Holdingiem ,Fleksiem viņi neder. Varbūt esmu muļķis ,bet no tiem kokiem kuus tagad ka malku pardodam mēs pat nemēģinam suņubūdas taisīt .
Kas pietrūkst Venspilij???
prāts
smadzenes
Domāt Eiropeiski,nevis zemniski(,latviski)