Trešdien, 15. maijā, plkst. 19.00 teātra nama “Jūras vārti” 15 gadu jubilejas koncertā izskanēs gan populāras dziesmas no dažādām izrādēm, gan pazīstamākie šova dalībnieku hīti.

15 gadu laikā, kopš “Jūras vārti” nes teātra nama vārdu, uz šīs skatuves pabijis liels skaits aktieru un mūziķu, nospēlētās neskaitāmas izrādes un izskanējuši daudzi un dažādi koncerti. Jubilejas lielkoncerts ļaus atskatīties gan uz māksliniekiem, kas kāpuši uz šīs skatuves, gan repertuāru, kas uz tās izspēlēts un izdziedāts, turklāt ne vien pēdējo 15 gadu laikā.

Divu stundu garajā programmā skanēs dziesmas no izrādēm “Lilioms”, “Šveiks”, “Dāmu paradīze”, “Žanna d’Arka”, “Meldermeitiņa”, “Šerloks Holms”, “Tobago”, “Operas spoks”, Bizē “Karmenas” un citām. Koncertā piedalīsies Intars Busulis, Dita Lūriņa, Raimonds Celms, Marija Naumova, Ivo Fomins, Normunds Rutulis, grupa “Citi zēni”, Veronika Plotņikova, Ilona Bagele, Artis Robežnieks, Karīna Tatarinova, Edgars Pujāts, Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Ieva Puķe, Elīna Vāne, Ģirts Rāviņš, Baiba Vanaga, Mārtiņš Kanters un daudzi citi.

Lielā notikuma režisors Valdis Pavlovskis stāsta, ka pasākuma programmu vēl daudzveidīgāku padarīs arī inovatīvu risinājumu izmantošana: “Koncertā uzstāsies gandrīz visu Latvijas teātru mākslinieki, kas ir viesojušies uz šīs viesmīlīgās skatuves, bet populārie mūziķi, kas uzstāsies jubilejas reizē, ir cieši saistīti ar Ventspili. Talkā tiks ņemts arī mākslīgais intelekts, ar kura palīdzību skatītāji saņems sveicienus no dažādām vietām Latvijā, Eiropā, pasaulē. Mākslīgais intelekts saņems dažādus uzdevumus, tas mainīs vizuālos tēlus un runās dažādu populāru aktieru un dziedātāju balsīs. Ikviens pasākuma apmeklētājs varēs salīdzināt, kura veikums ir labāks – dzīva cilvēka vai mākslīgā intelekta. Jubilejas kulminācijā iecerēta virtuāla kora apsveikuma dziesma un virtuāla uguņošana. Pārsteigumu netrūks!»

Jubilejas lielkoncertu organizē SIA “Kurzemes filharmonija” ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu. Biļetes iegādājamas teātra nama “Jūras vārti” un koncertzāles “Latvija” kasēs, kā arī visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: