4. maijā atzīmējam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu. Šodien, dzīvojot drošībā un labklājībā savā valstī, pilsētā, mājās, brīvība šķiet pašsaprotama un neatņemama vērtība.

Šogad mūsu valsts atjaunošanas gadadienu sagaidām vienlaicīgi ar 20 gadu jubileju kopš Latvija ir Eiropas Savienības pilntiesīga dalībvalsts un NATO alianses pilnvērtīga locekle.

Grūti pārvērtēt šīs dalības ietekmi mūsu pilsētas attīstībā un ventspilnieku drošībā. Visu nozīmīgāko attīstības projektu realizācijā izšķiroša loma bijusi piesaistītajiem ES fondu līdzekļiem. Ja nebūtu šāda atbalsta, iespējams, šodien mums nebūtu ne zinātnes centra VIZIUM, ne koncertzāles Latvija, ne daudzu citu svarīgu izglītības, kultūras, sporta objektu, bez kuriem mūsu dzīve tagad šķiet neiedomājama. Tikko pabeigtā Piejūras brīvdabas muzeja jaunā ēka ir vēl viens šāds piemērs.

Savukārt, ja Latvija nebūtu NATO dalībvalsts, šodienas ģeopolitiskajā situācijā mēs noteikti dzīvotu ar pavisam citādākām izjūtām un trauksmes sajūtu.

Valsts svētkos, sēžot pie balti klāta galda, aicinu dalīties savās atmiņās par valstiski būtiskiem notikumiem ar jauno paaudzi, lai caur savu pieredzi un emocijām nodotu mīlestību pret šo zemi arī mūsu bērniem un mazbērniem.

Novēlu novērtēt brīvību, būt lepniem par savu valsti un pašaizliedzīgi darboties Latvijas un Ventspils labā!

Cieņā,

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs

Jānis Vītoliņš

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kurzemnieks - Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    "Lūk tāpēc mums frontē ir kaŗalauka pasts!"
    (Jaroslavs Hašeks,"Krietnā kareivja Šveika dēkas Pasaules kaŗā".)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: