13. jūlijā JFK Ventspils mājās aizvadīja “11.lv” Latvijas kausa astotdaļfināla spēli pret Virslīgas klubu Riga FC. Jau spēles 5. minūtē rīdzinieki rādīja savu meistarību un izvirzījās vadībā, taču pēc ielaistajiem vārtiem pirmajā puslaikā reālu vārtu apdraudējumu no abām pusēm vairs nebija, JFK Ventspils komandai rādot cienīgu sniegumu.

Otrajā puslaikā viesi jau puslaika sākumā guva savus otros vārtus, bet vēl 13 minūtes vēlāk trešos, ventspilniekiem spēlē piekāpjoties ar rezultātu 0:3.

Pirmajā spēles puslaikā spēcīgās lietusgāzes izprovocēja daudz divcīņu un paātrināja bumbas kustību laukumā, taču tas netraucēja turpināt abām komandām spēlēt futbolu. Uz spēli pēc oficiālā protokola ieradās aptuveni 500 cilvēku, kas tribīnēs ļāva sajust īstu futbola svētku noskaņu. Gan Ventspils līdzjutēji, gan Rīgas atbalstītāji dzina savas komandas uz priekšu visas spēles garumā.

Otrajā puslaikā Riga FC pielika vēl jaudu saviem centieniem gūt vārtus, kas arī izdevās. Lielāko spēles daļu bumbu kontrolēja pretinieks, kas arī ir pašsaprotami, spēlējām pret eirokausu dalībnieci un trīskārtēju Latvijas čempionu. Pretinieks uz Ventspili atbrauca pilnā sastāvā, kas ļāva izjust lielo futbolu uz savas ādas.

Ventspilnieki arī izveidoja vienu patiešām bīstamu momentu, kad Maifers Arrojo spēcīgi sita no distances, taču Latvijas izlases vārtsargs Rihards Matrevics rādīja augstāko līmeni un bumbu no "devītnieka" atvairīja. Pēc tam dzelten-zilajiem bija vēl divi pusmomenti, bet līdz vārtu gūšanai, diemžēl tikt neizdevās.

Par spēli ar savu komentāru dalījās JFK Ventspils centra aizsargs Markoss Feldmans: "Spēles uzdevums komandai bija izbaudīt pretinieku, sajust, kā ir spēlēt pret Virslīgas komandu, jo ne katru dienu uz šejieni atbrauc tāda līmeņa pretinieks, un vienkārši baudīt futbola svētkus Ventspilī. Pirmajā puslaikā gaidīju no pretinieka, ko vairāk, bīstamākus uzbrukumus no viņu puses, bet sākoties otrajam puslaikam, viņi parādīja savu meistarību, neatstājot man vairs nekādus jautājumus par viņu prasmēm."

Nākamo spēli JFK Ventspils aizvadīs "Optibet" Nākotnes līgas ietvaros 21. jūlijā Rīgā LNK Sporta parkā, tiekoties ar nopietnu pretinieku Leevon PPK.

Komandas sastāvs: JFK Ventspils: 1 Alekss Petrovs (G)(C) (30 Krists Svārups 68'), 25 Rainers Pētersons , 22 Wildjeff Fileus, 10 Daniels Dans Pētersons (15 Rainers Veidemanis), 11 Maifer Dayan Obregon Arroyo (8 Markuss Lengvenis 82'), 17 Valters Liepājnieks, 6 Pierre Kodjo Hounlete, 3 Markoss Feldmans, 7 Ņikita Rozancevs, 9 Kirils Markovs (24 Artjoms Jurčenko 82'), 23 Artemijs Mihails Lučins (14 Vladislavs Bojarūns 82'); rezervisti: 19 Benjamin Lee Chester Johns, 12 Jānis Jēkabs Gaisiņš, galvenais treneris: Igors Kičigins, trenera asistents: Aleksandrs Vlasovs.

Brīdinājumi: Wildjeff Fileus 8' – Antonijs Černomordijs 73'.

Noraidījumi: Wildjeff Fileus 77' (otrā dzeltenā kartīte), Miloš Jojič 73'.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    еs 06.08.2024, 13:25:49

    Pērn pret Riga-2 bija pat 0:4
    https://lff.lv/speles/riga-fc-2-jfk-ventspils-14699877/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: