Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atkritumi atklāj īpašniekus

Konteinerus pie kapiem par atkritumu izgāztuvēm izmanto ne vien iedzīvotāji, bet pat lielveikals Mego, reidā konstatējuši Būvniecības administratīvās inspekcijas pārstāvji. Par to liecināja nederīgās atlaižu zīmes ar veikala logo un dažādi dokumenti.

Avārijā smagi cieš skolniece

Vakarrīt Ventspilī notriekta 11 gadu veca meitene, kas ar velosipēdu bija ceļā uz skolu. Skolniece smagā stāvoklī ievietota reanimācijā.

2.lpp.
Viedoklis: „Kam ļauj perēt”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena
„Ventspils biznesa inkubatorā izperinājušas vairākas ļoti nopietnas un vajadzīgas idejas, taču atbalsts dažām it kā jaunām idejām, it kā jauniem uzņēmumiem, vedina domāt, ka uzņēmēju iesniegtajiem projektiem nepieciešams rūpīgāks izvērtējums.”

3.lpp.

Bumbiņu var ripināt ar domu spēku

Ventspils uzņēmums Mobilās sistēmas veiksmīgi iemēģinājis roku interaktīvo spēļu izveidē. Pirmās no izgatavotajām jau aizceļojušas uz Cēsīm, bet nākamās top Ventspils interaktīvajam demonstrāciju centram. Populārākā no tām ir Domu spēks, kurā ar smadzeņu radītajiem impulsiem pa galdu var ripināt bumbiņu.

4.lpp. Darbs un nauda. Ir potenciāls intelektuāliem būvniekiem

Ventspils uzņēmums Mechservice, pastāvot tikai gadu, paguvis pieteikt sevi tik sarežģītā tehnoloģiskās būvniecības jomā kā pamatu sagatavošana vēja ģeneratoriem. Uzņēmums veic sarežģītus pasūtījumus, pateicoties savam intelektuālajam potenciālam.

No bezdarbniekiem par darba devējiem

Vairāk nekā puse pērn Ventspilī izveidoto jauno uzņēmumu ir maza kapitāla sabiedrības ar ierobežotu atbildību. Pēc ekspertu domām, tas liecina par to, ka ventspilnieku ekonomisko emigrāciju pakāpeniski aizstāj pašnodarbinātība, veidojot darba vietas sev un saviem tuviniekiem.


5.lpp. Vide. Zāģē un stāda kokus

Pilsētas kapsētās izzāģēti aptuveni pusotrs simts koku. Arī labiekārtošanas un ielu rekonstrukcijas darbi dažviet nav iespējami bez koku zaudēšanas.

Mēness uzdod mīklas

Mēness ir visizpētītākais kosmiskais objekts visā Visumā, protams, ja neskaita Zemi.

Pašiem sava privātmāja

Sekojot galvaspilsētas paraugam, arī Ventspilī parādījusies mājiņa kaķiem. Tā atrodas Inženieru ielā.

6.lpp. Sports. Kikboksā medaļas un līgums

Sporta kluba Favorīts pārstāvji veiksmīgi startējuši Rīgas kausa izcīņā kikboksā, turklāt šo sacensību laikā arī noslēgts līgums par Latvijas čempionātā rīkošanu Ventspilī.

Uzvara ne tikai divu punktu vērtē

BK Ventspils basketbolistiem FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīra pirmo apli izdevies noslēgt ar uzvaru pret grupas līderi Roanne Basket, tā ne tikai saglabājot labas izredzes uz kvalificēšanos izslēgšanas mačiem, bet arī pierādot (vispirms jau pašiem sev), ka komanda spējīga arī uz lieliem panākumiem.

7.lpp. Intervija. Priesteris Dievu sauc par Papu

Jūrkalnes svētā Jāzepa katoļu draudzē kopš vasaras kalpo priesteris ANDRIS VASIĻEVSKIS, Alsungas, Jūrkalnes un Gudenieku draudžu prāvests. Teologs ir diplomēts biškopis un tekstilmākslinieks, Andrim nav sveša arī floristika, viņš labprāt strādā ar mālu, tādējādi sublimējot seksuālo enerģiju un atjaunojot kalpošanā izsīkušo spēku. FebruārīCarskoje Selo, Sanktpēterburgas tuvumā, notiks priestera grafiku izstāde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: