Pamatojoties uz domes apstiprinātajiem Ventspils pilsētas saistošajiem noteikumiem „Ventspils pilsētas pašvaldības palīdzības piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamās mājās", dzīvojamo māju apsaimniekotāji ir tiesīgi iesniegt iesniegumus pilsētas domē līdzfinansējuma saņemšanai dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai.

Kopš 2008. gada jūlija Ventspils pilsētas domē ir iesniegti 173 iesniegumi palīdzības saņemšanai energoaudita darbu veikšanai un renovācijas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanai. No tiem atbalstīti 155 iesniegumi (90%), tajā skaitā 118 iesniegumi palīdzības saņemšanai energoaudita veikšanai un 37 - renovācijas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanai. 27 dzīvojamām mājām pieņemts lēmums par līdzfinansējuma piešķiršanu māju siltināšanas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanas programmas ietvaros - mājās tiks renovētas gala un fasāžu sienas, pagraba ārsienas, nosiltinātas bēniņi un nomainīti kāpņu telpu logi.


2012. gada pašvaldības budžetā energoefektivitātes pasākumiem paredzēti 20000 latu.


Energoefektivitātes pasākums ir ēkas pilnveidošanas projekts, kā rezultāts ir enerģijas patēriņa samazināšana. Tiek panākta enerģijas lietderīgāka izmantošana, uzlabots komforts telpās. Samazinās izmaksas par enerģiju, tādējādi energoefektivitātes pasākumos ieguldītie līdzekļi atmaksājas. Pateicoties daudzdzīvokļu mājas renovācijai, veicot energoefektivitātes pasākumus, ir iespēja panākt ievērojamu siltumenerģijas ietaupījumu 20-30% apmērā, kā rezultātā iedzīvotājiem samazinās arī maksājumi par apkuri.


Domes saistošie noteikumi paredz, ka pašvaldības palīdzību - līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumiem piešķir šādiem projektiem - dzīvojamās mājas energoauditam – 50% no sagatavošanas izmaksām, bet ne vairāk kā 250 latu apmērā. Un dzīvojamās mājas renovācijai – 10% no renovācijas projekta kopējām atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 7 lati uz vienu dzīvojamās mājas kopējās platības kvadrātmetru.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: