Šogad, salīdzinot ar pērno gadu, par 34% pieaugusi saslimstība ar salmonelozi un arī jūlijā pieaugums turpinās.

Lai izvairītos no saslimšanas ar salmonelozi, uzturā nedrīkst lietot jēlas olas vai ēdienus, kuru sastāvā ir jēlas olas. Savukārt olas, pilnīgi iegremdētas ūdenī, jāvāra septiņas minūtes.

 

Cept olas vajag vismaz trīs minūtes no vienas puses un divas minūtes no otras puses. Tāpat, lai nesaslimtu ar salmonelozi, nedrīkst dzert nevārītu vai nepasterizētu pienu. Jāizvairās no ātri bojājošos produktu iegādes vietās, kur tos neglabā ledusskapjos vai aukstuma vitrīnās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: