Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) šodien vienojušies noteikt pārejas periodu līdz 2017.gadam atsevišķu pārtikas piedevu un aromatizētāju iekļaušanai pārtikas produktos, kas tiek izmantoti skolēnu ēdināšanai, informēja Belēviča pārstāve Iveta Ciganova.
Atsevišķas pārtikas piedevas un aromatizētājus skolēnu ēdiena pagatavošanai varēs izmantot līdz 2017
0Abi ministri bijuši vienisprātis, ka bērni izglītības iestādēs jāēdina ar pasniegšanas dienā svaigi pagatavotu ēdienu no dabīgiem pārtikas produktiem un ēdienam jābūt gatavotam uz vietas skolas ēdnīcā.
Belēvičs ar Dūklavu vienojušies, ka ēdienu, ko gatavojuši skolas pavāri uz vietas izglītības iestādē, kas atbilst Ministru kabineta noteikumos noteiktajām prasībām, ēdienkartes ietvaros drīkstēs izplatīt arī skolas kafejnīcā, piemēram skolas ēdnīcā pagatavotu omleti.
Tāpat profesionālās izglītības iestādēs, kurās tiek mācīti topošie pavāri, drīkstēs izplatīt ēdienu, kas pagatavots attiecīgās izglītības iestādes audzēkņu mācību procesā.
Ministri arī vienojās, ka tiks noteikts pārejas periods līdz 2017.gadam atsevišķu pārtikas piedevu un aromatizētāju iekļaušanai pārtikas produktos, kuri tiek izmantoti.
Jau ziņots, ka valdība vakar vēl neskatīja izmaiņas ražotāju un atsevišķas sabiedrības daļas neapmierinātību izsaukušajos noteikumos, kas paredz ierobežojumus pārtikai izglītības iestādēs, un uzdeva Veselības ministrijai (VM) tuvāko nedēļu laikā panākt vienošanos ar iesaistītajām pusēm.
Kā ziņots, ar 1.janvāri stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas aizliedz izglītības iestādēs ēdinātājiem iepirkt produktus, kuru sastāvā ir tādas pārtikas piedevas kā konservanti, krāsvielas, saldinātāji un aromatizētāji.
Līdz ar to ražotājiem radušās problēmas, jo aizliegto piedevu sarakstā nokļuva arī dabīgās krāsvielas, kas ražotas, piemēram, no burkāniem vai bietēm.
LETA
Komentāri (0)