Šā gada pirmajā pusgadā Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļā piedzimuši 315 mazuļi, kas ir par 23 jaundzimušajiem jeb 8% vairāk nekā pērn šai laika posmā.

Tai skaitā šogad piedzimuši jau četri dvīnīši – februārī dvīņu puikas, martā dvīņu meitenes, bet maijā un jūnijā dzimušo dvīņu pāros bija meitene un puika. Pagājušajā gadā četri dvīņu pāri piedzima visa gada laikā.

 

Ventspils dzemdību nodaļu sava mazuļa laišanai pasaulē šogad izvēlējušās māmiņas ne tikai no Ventspils pilsētas un novada, bet arī daudzas māmiņas no Talsiem un Kuldīgas, kā arī no Rīgas, Tukuma, Kandavas, Liepājas, Preiļiem un Saldus.

 

Jau pagājušais gads Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļai bijis rekordgads. Kopumā pērn piedzima 596 mazuļi, un tikai nedaudz pietrūka līdz apaļajam skaitlim – 600. Ņemot vērā pozitīvo tendenci, šogad mūsu dzemdību nodaļa varētu pārsniegt šo skaitli. Jaundzimušo skaits ar katru gadu pieaug. Salīdzinājumam: 2012. gadā slimnīcā piedzimuši 554 bērniņi, bet 2011. gadā – 466. Tas nozīmē, ka Ventspils dzemdību nodaļai paaugstinās reputācija un jau dzemdējušās māmiņas mūsu nodaļu iesaka citām topošajām māmiņām.

 

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļa nemitīgi tiek pilnveidota. Ventspils pašvaldība pēdējos gados ir finansējusi dzemdību zāļu modernizāciju, tās aprīkojot ar mūsdienīgām dzemdību gultām-galdiem, atsāpināšanas iekārtu. Lai topošajām māmiņām radītu plašākas izvēles iespējas, dzemdību nodaļa jau šogad plāno piedāvāt arī dzemdības ūdenī. Šim nolūkam ar speciālu vannu tiks aprīkota viena no dzemdību zālēm.

 

Dzemdību nodaļā ir radīti visi nepieciešamie apstākļi, lai ģimenes justos ērti. Lielākā daļa palātu ir ģimenes palātas. Bet lielajām ģimenēm trešo vai nākamo mazuli tiek piedāvāts sagaidīt komforta palātā bez maksas. Šo slimnīcas iniciatīvu atzinīgi novērtējusi arī Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācija, kas aicinājusi šim pozitīvajam piemēram sekot arī citām Latvijas dzemdību nodaļām.

 

Ir pagājis vairāk nekā pusgads, kopš slimnīcā darbojas grūtnieču aprūpes kabinets, kurā topošās māmiņas veiksmīgi aprūpē vecmātes. Vecmātes strādā ciešā sadarbībā ar dzemdību nodaļas ginekologiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: