Izdarot izvēli starp vietējiem un importa produktiem, Latvijas iedzīvotāji labprātāk iegādājas vietējā ražojuma pārtikas "pamatproduktus" - maizi, pienu un tā produkciju, kā arī gaļu, olas, desas un žāvējumus, liecina kompānijas "GfK" un biznesa portāla "Nozare.lv" veiktais pētījums.
Pircēji izvēlas vietējos produktus
0Vietējo maizi izvēlas 89%, svaigo gaļu - 79%, pienu - 75%, olas - 74%, bet vietējā ražojuma desas un kūpinājumus - 69% aptaujāto iedzīvotāju.
Tikmēr aptuveni trešdaļai patērētāju nav būtiska alkoholisko dzērienu izcelsmes valsts. Tikpat lielam respondentu skaitam izcelsmes valsts nav būtiska, pērkot tēju un kafiju, savukārt augļu izvēlē pircēji vienlīdz bieži dod priekšroku gan vietējiem, gan ievestajiem augļiem atkarībā no sezonas.
Tāpat pētījums parāda, ka pircēju attieksme pret ģenētiski modificētiem produktiem ir krasi noliedzoša. Uz jautājumu, vai nav iebildumu uzturā lietot ģenētiski modificētu pārtiku, apstiprinoši atbildēja tikai 5% aptaujāto. Savukārt 53% respondentu norādīja, ka nekādā gadījumā nevēlas šādus produktus iekļaut savā ēdienkartē.
Mazāk kategoriski šajā ziņā bija Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji, kur no ģenētiski pārveidotajiem produktiem atteicās attiecīgi 44% un 40% respondentu.
LETA
Komentāri (0)