Lai veicinātu ēšanas paradumu maiņu un mazāku sāls, cukura un tauku patēriņu uzturā, Latvijas Kardiologu biedrība radījusi pārtikas produktu kvalitātes zīmi Iesaka kardiologi!
Radīta jauna pārtikas produktu kvalitātes zīme
0Pirmā zīme jau pasniegta – to saņēmusi AS Hanzas maiznīcas ražotā Sirdsmiera rudzu un sēklu maize, kas satur par 75–80% mazāk sāls nekā citas maizes. Ieteicamais sāls daudzuma patēriņš dienā vienam cilvēkam ir 5g , uzsver Latvijas Kardiologu biedrības speciālisti, diemžēl vairums Latvijas iedzīvotāju šo normu neievēro, tādējādi veicinot sirds un asinsvadu slimību rašanos.
Kardiologu veiktā aptauja liecina, ka nereti skolas vecuma bērni ikdienā uzņem vairāk sāls nekā viņu vecāki un tikai 12% ģimeņu seko līdzi saviem ēšanas paradumiem un ierobežo sāls lietošanu.
Komentāri (0)