Lai saglabātu kūpinātas gaļas tirdzniecības iespējas Latvijā, vienīgā izeja ir noteikt šiem produktiem īpaša, nacionāla produkta statusu, Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacījusi biedrības Zemnieku federācija vadītāja Agita Hauka.

Viņa norādīja, ka pieprasījums pēc žāvētām vistām un kūpinātas gaļas aizvien pieaug, un mājražotāji, valdības stimulēti, ieguldījuši lielus līdzekļus šī biznesa attīstībā. Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aivars Lapiņš atzinis, ka ideja Latvijas kūpinājumiem piemērot nacionāla produkta statusu, kas tiem ļautu piemērot atšķirīgas benzopirēna normas, ir virzāma un ministri kopā ar mājražotājiem pie tās sāks darbu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: