Veselības ministrija izstrādājusi grozījumus, ar kuriem teorētiski atkāpjas no iepriekšnoteiktās stingrās normas, ka skolēnu ēdiena pagatavošanā sāls nedrīkst būt vairāk par 0,25 gramiem uz 100 gramiem gatavā skolēna ēdiena.
Pusdienu šķīvī grib vairāk sāls
0Noteikumu grozījumos paredzēts noteikt, ka pievienotā sāls daudzums gatavajā ēdienā nepārsniedz 1gramu uz 100 gramiem produkta. Šādas izmaiņas tiek piedāvātas, jo no skolu ēdināšanas uzņēmumiem, vecākiem un skolotājiem saņemtas sūdzības, ka bērni neēd pusdienas bez sāls. Izskanējis viedoklis, ka pāreja uz samazinātu sāls daudzumu notikusi pārāk strauji; ka bērni pie tāda ēdiena nav pieraduši, neēd skolās, bet veikalā sapērkas našķus vai skrien uz tuvējām kafejnīcām.
Komentāri (0)