Par to, lai iegādātos un celtu galdā tikai drošu pārtiku, vajadzētu domāt katru reizi, dodoties iepirkties, taču īpaši aktuāli tas kļūst, tuvojoties svētkiem, norāda Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).
Gaļa jācep kārtīgi
0Lai Līgo svētkus aizvadītu godam, jāpērk tik daudz pārtikas, cik nepieciešams. Turklāt tā jāiegādājas drošā tirdzniecības vietā un jāpērk svaigi produkti. PVD norāda, ka gaļa ir kārtīgi jāizcep, tādēļ tā jāgriež nelielos gabaliņos, lai arī dziļākajos slāņos tiktu sasniegta dažādu slimību izraisītāju iznīcināšanai nepieciešamā temperatūra. Pirms gaļas pasniegšanas jāpārliecinās, ka, pārgriežot uz pusēm, vidū nav asiņu un tās krāsa ir pelēka. Savukārt līgotājiem pirms sēšanās pie galda PVD atgādina nomazgāt rokas.
Komentāri (0)