Ventspils tehnikuma viesmīļu programmas 1. kursa izglītojamās Krista Jana Reinholde un Aleksa Keita Šēniņa ir iekļuvušas nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa “SkillsLatvia 2025” kategorijas “Restorānu serviss” finālā, kas norisināsies 8. un 9. maijā Rīgā.

Konkursam meitenes sagatavoja un atbalstīja pedagogi Ilze Abriņa un Pēteris Silarājs, kā arī īpašu atbalstu sniedza Ineta Burceva, Uldis Ernstsons un Oļegs Davidovs.

Pusfināls norisinājās Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā 6. februārī, kur piedalījās desmit jauni speciālisti no sešām profesionālās izglītības iestādēm.

Konkurss ietvēra plašu uzdevumu klāstu, sākot no galda servēšanas un salātu mērču gatavošanas līdz pat ananāsu flambēšanai un dzirkstošā vīna pasniegšanai. Tāpat jaunietes apliecināja savas prasmes viesmīlībā, veicot kafijas pagatavošanu, kūkas pasniegšanu, augļu plates sagatavošanu, vīna dekantēšanu, mocktail veidošanu un salvešu locīšanu. Viesu apkalpošana un uzdevumu prezentēšana bija jāveic angļu valodā. Kopumā konkursantiem darba uzdevuma izpildei tika dotas sešas stundas. Konkursantus vērtēja viņus pavadošie pedagogi, starptautisko jauno profesionāļu meistarības konkursu eksperta Mārtiņa Kukoja vadībā.

Krista Jana Reinholde un Aleksa Keita Šēniņa ļoti priecājas, ka abas ir iekļuvušas finālā:  “Satraukums bija, bet motivācija un vēlme pierādīt, ka esam gatavas startēt finālā, bija ļoti liela. Arī tas, ka pusfinālam gatavojāmies un startējām kopā, bija liels pluss. Mēs bieži palīdzējām un atbalstījām viena otru. Pašā konkursā gan nevarējām komunicēt, bet gatavošanās process noteikti bija vieglāks un jautrāks, gatavojoties kopā!”

Jaunietes arī izsaka pateicību komandai: “Liels paldies mūsu pedagogiem Ilzei Abriņai, Pēterim Silarājam un Uldim Ernstsonam, kuri ieguldīja daudz laika un enerģijas, lai sagatavotu mūs šim konkursam. Protams, arī Inetai Burcevai un Oļegam Davidovam par milzīgo atbalstu, kā arī Inesei Vīcupai par dalīšanos pieredzē!”

Pedagoģe Ilze Abriņa ir gandarīta par Kristas Janas un Aleksas Keitas iekļūšanu finālā un stāsta: “Sagatavošanās procesā ieguldījām daudz darba – papildus ikdienas mācībām regulāri notika gatavošanās konkursam, un tam bija nepieciešams gan laiks, gan motivācija. Meitenēm šī motivācija bija acīmredzama. Viņām bija lieliska attieksme – viņas bija apņēmīgas mācīties un pilnveidot savas prasmes. Tāpat visā sagatavošanās laikā bija redzams, cik cieši viņas atbalstīja, dalījās pieredzē un motivēja viena otru. Šobrīd turpināsim pilnveidot prasmes un gatavoties finālam!”

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    vau Pirms 3 dienām, 2 stundām

    O ķēķš mums te laikem būs. Nez ka ies a tād ēden kā Pūtel-Drupšiņzup -Kunkliņzup -Rīvķīļķen . Amaz drādžs a veres te pastumt pe snurķ. P ka Siļķ a virs dērt Skabputr un Bukstiņputr. Tas gan te laikem būs tas Līvōd ķēķs. Nu to Latvieš ēdan ka siļķ a rūgšpien un nemizetem rācņem. ēkš to rūgāšpien tad makten krejam kaudz klat vēl te marnat sīpliņ un tad švaksālit gurķ. Te man smeķe Tāpiš to gan vaidzes.
    to štāt a vaidzes ritigs lindraks , a ven maktig ontlig širc . pa tām gāls aubem vec gāl i pemirs ,bet tur tokš ko lik ja to zīns ta vaidzt vint. Nu to es viņem novēl,tad a tē precnek būs ka nevārs atkautes.

  • -1
    vau Pirms 3 dienām, 1 stundas

    Pe tēm latvieš ēdnem pemirs sact ka vaidzes to Rēceņdes ( tas gan smeķe tem Zemgaļem gan latvieš gan leiš) un krupņik (tas gan čangaļ ēdans ar rācņem un miež putraim). Smeķig pēc vell. To silk te teic tik ūgels viņ cep eks avīz , Tik neliek palūgša eks Vents balss. Diev dēļ tā tālak no grēk . Tad i šmuc .ne ēdans.

  • -1
    vau Pirms 2 dienām, 23 stundām

    Maz jau atminos bet viens ģeldēs mūsu ķēkšām.
    ----------------------------
    Putra mani radīja ,
    Kāposti pestīja.
    Gaļa mani iecēla,
    Lielaja godā.
    -----------------------------
    Uz to lai būtu tie vārdi------ Mājup ar uzvaru.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: