Maxima
Sanāca nesen iegriezties pārventas Maximā un biju tuešām pārsteigts. Cik tur viss ir sakārtots, dārzeņi un augļi svaigi un nav samesti viens otram virsū, fonā skan mūzika. Bija patīkami atrasties sakoptā vidē. Un tad rodas jautājums, kāpēc pilsētas Maximā viss tik ļoti nolaists, vai mēs pilsētnieki neesam pelnījuši sakārtotu veikalu?
Komentāri (36)
Atbilde vienkārša-pilsētā veikals iespiests pielāgotās šaurās telpās.Tur kādreiz ventilatorus ražoja.
Kurpretim Pārventā ēka celta kā veikals.
Tad jau tiem, kam 1istabas dzīvoklis, tieši tas pats.
Smieklīgi. Viss atkarīgs no veikala vadības, direktores.
Neaizmirstiet, ka Maximas savā starpā cīnās par reitingiem
Pie mums Pārventā vispār viss ir labāks!
Kopš kura laika esi Pārventā?
Jā pie jums pārvenā arī noziedzība augstākā līmenī un bandīti vairāk!!!
Zigitai taisnība par noziedzību un bandītiem.Jo tamā rajonā vairāk krieveļu un,galvenais,čigānu.Protams,negribu apgalvot,ka starp latviešiem nav neviena tāda burlaka,bet visiem zināms,kāda suga ir čigaiņi.
Pilsētas Maxima vienīgais veikals visā Latvijā,kur nav dzērienu!
Melš,ka ēkas īpašnieks-musulmanis-negribot...Tad kamdēļ cūkgaļu tirgo?
Tāpēc jau arī šis veikals nav uzskatāms par pilnvērtīgu un ir pilnīgi vienalga,vai tur ideāla kārtība ,vai galīgs bardaks.
Heinrich! Kā nav dzērienu?! Pilni plaukti ar dzērieniem!
Tie ir padzērieni,ne dzērieni.Var noderēt vienīgi uzdzeršanai pa virsu.
Kuldīgā būšot mazās Maximas vietā lielā MaximaXX, bet tas tā pa ausu galam no paziņas.
Sakarā ar to, ka ventspilnieki patstāvīgi savēl esošos politiķus, nevaram sagaidīt neko vairāk kā ielu bruģēšanu, ziedu stādus un plastmasas govis.
Nepazemo ventiņus, nevajag rādīt, ka te ir tādi mazizglītotie, rakstot visādus murgus !!
Kopš kura laika politiķi privātam biznesam nosaka kā veikalu iekārtot?
Vai pie tā, ka dzīvoklī nav sakārtotas grāmatas plauktā vainīgs kāds politiķis, vai pats!
Savu apkārtējo vidi iekārto indivīdi, kas par to atbildīgi, un, ja indivīdam nav gaumes vai tīrības jautājumu izpratnes - neviens politiķis nepalīdzēs!
Vienkārši JĀMAINA VEIKALA VADĪTĀJS, bet tas jau ir Maximas tīkla vadības jautājums, citi to nevar ietekmēt.
Oj, kliķes atbalstītājam lēkme uznāca.
Ķeburrakst, vai kā tevi dēvēt, uzjautā sev. Kāpēc, Ventspilī nav nevienas XX Maximas? Talsos un Saldū, kuras ir 3 reizes mazākas pilsētas, tādas ir. Pilsētā, kurā ir 3 reizes vairāk iedzīvotāju, nevar izturēt kritiku par pirkstspēju. Tas ir jautājums par pilsētas iekšējo "virtuvi", kuru uztur vietējā politika - noteikumi, maksa, birokrātija un vēl citi zemūdens akmeņi, par kuriem pilsētā bieži runā. Citās pilsētās veikali tiek būvēti kā sēnes. Un nav runas tikai par Maximas ķēdēm. Ne mums Ksenukai, Depo. Mums ir tikai Tobago, kurš pieder pirmās instances notiesātajam. un Citro, kurš pārstāv "vietējo" intereses.
Acīmredzot nav tāpēc, ka Maximai ir sava koncepcija cik biezi izvietot veikalus atkarībā no iedzīvotāju skaita, esošajiem tirdzniecības punktiem u.t.t. Labi, ka pieminēji Senukai, Depo un vēl ko tur. Pirms daudziem gadiem Daugavpilī praktiski viens otram blakus atradās divi no šiem veikaliem. Un pēc laika vienā no tiem svilpoja vējš. Vairs neatceros tieši kuri, tas bija pirms padsmit gadiem. Un tas Daugavpilī, kur tajā laikā dzīvoja simtspadsmit tūkstoši.
Pirmkārt, tēma bija "kāpēc pilsētas Maximā viss tik ļoti nolaists", pie kā arī diskusija.
Otrkārt, veikali vairs netiek "būvēti kā sēnes" - to diktē ekonomiskā situācija būvniecības nozarē. Vienīgi Depo starp Rīgu un "biezo" Mārupi realizēja senloloto plānu [t.sk. no peļņas Lietuvā un Igaunijā], lai atteiktos no īrētām telpām Ulm.gatves otrā pusē.
Tostarp "iedzīvotāju skaits" un "pilsētas iekšējā virtuve" nebūt nav primārie kritēriji biznesa attīstības izvēlei. To nosaka katra biznesa attīstības stratēģija - cik lielu tirgus daļu es gribu katrā pilsētā/valstī. Cik daudz es esmu gatavs tur tērēt cīņai ar citiem konkurentiem tirdzniecībā, cik ilgā laikā tas man atmaksāsies un vai tas mani apmierina.
Tāpēc es par šo rakursu nefilozofēšu, bet vairāk balstīšos uz kapitālismā pārbaudītām metodēm, nekā uz akmeņiem "par kuriem pilsētā bieži runā".
To, ka Maxima atrodas minētjā ēkā, iespējams tādi ir bijuši pilsētas noteikumi un norādījumi pirms daudziem, daudziem gadiem! Tas bija viņu pirmais veikals pilsētā. Neticu, ka viņi labprātīgi tajā laikā vēlējās tur atrasties, jo kā ir zināms - tur nevar pārdot alkoholu. Taču, iespējams tajā laikā veikalam bija izdevīgāk ienākt pie šādiem nosacījuem, nekā neienākt vispār.
Celi?? Pirmkārt pilnīgas muļķības ka pilsētas maxima ir nolaista tur viss ir pilnīgi normāli tāpat kā pārventas maximā, bet tev gan vajadzētu sēdēt savā kriminālajā pārventā jeb tautā sauktajā “belarus” un nevilkties uz pilsētu vispār!!!
Kas tas par naidu pret Pārventu? Tā pati Ventspils vien ir.
Kāpēc tāds naids?
Atbilde 36,7. Te ir diskusija par Maximām, bet nevis par manu atrašanās vietu. Par to var rakstīt privāti! Esmu, kur man jābūt, arī Maximā!
Lāb, galvenais, ka i apakaļ mājas :) Es jau zin kur meklet :D
Atbilde 36,7. Te ir diskusija par Maximām, bet nevis par manu atrašanās vietu. Par to var rakstīt privāti! Esmu, kur man jābūt, arī Maximā! Esmu pareizajā laikā un vietā un satieku pareizos cilvēkus!
21.11.2013.17:43.......R.I.P.
E.M.R.S nav nekāda naida pret pārventu bet tie pārventieki pārāk noliek pilsētu visu kas te atrodas kaut pašiem tur otra maskačka, reāli krimināla un biedējoša ventspils puse! Un kurš liek pārventniekiem vilkties uz pilsētu un pēc tam kaut ko dirst? lai sēž savā krastā un nelien!
1.Iemācieties pareizi rakstīt (vismaz salikt komatus), lai var saprast domu.
2.Pamēģiniet pateikt to sejā kādam Pārventas iedzīvotājam.
3.Vienīgā, kura te tirš ārpus tēmas, esat Jūs!
Kaut kāda kuce zigita jau nu nenoteiks, ko pārventniekiem darīt un ko nē!
Drūma tēma par pilsētas Maximu. Nevajag ticēt rakstītājam. Pirms kliegt, vajag apsvērt no visām pusēm, pārbaudīt pēc iespējas faktu materiālu, to atbilstību patiesībai, kas raksta, kāpēc raksta...
Prezidents noliek ziedus Zolitūdē. Bet Kārļa ielā viss joprojām droši, vecajai mūzikas skolai arī tikai nojumes un tīkli apkārt, tā arī stāvēs.
Ko jūs te varat ņaukstēt. Deviņstāvos veciem cilvēkiem jāiet uz dārgo rimi un vēl dārgāko citro, lai gan zemes tur ir oi oi oi, kur veikalšķūni uzbūvēt.
Neba tur problēma ar telpām bet gan cenām!
Jo kādai nepatika Maximas XX projekts pretī Bāzei, ar mazo Express Maximu arī neizlīdzējās, visi tur ies tik un tā!
Vai tā nav tā pati vecā krekste,kas lembergistiem pakaļu *****?
zigita tu esi debīla
He he he
mums parventniekiem ir jysk veikals a jums zigitas kundze tādas nav