Ziņas

  • Lasmane pošas uz Parīzi 0

    Latvijas čempione trīssoļlēkšanā Rūta Kate Lasmane sociālajā tīklā Instagram publicējusi sajūsmas pilnu ierakstu par olimpiskā sapņa piepildīšanu. Lai gan rangā ceļam uz Parīzi ventspilniece atrodas otrajā pozīcijā aiz svītras, tomēr sportistes rīcībā esošā informācija ļauj sākt gatavoties startam olimpiskajām spēlēm.

  • Pastiprina sodu par vardarbību 0

    Sods par vardarbību pret tuviniekiem būs bargāks. Tāpat pastiprināti sodi par virkni citu noziedzīgu nodarījumu saistībā ar vardarbību, kā arī cietsirdību pret dzīvniekiem. To paredz Saeimā ceturtdien, 6. jūnijā, pieņemtie grozījumi Krimināllikumā.

  • Intervija ar Sergeju Deņisovu: ''Visu var panākt ar darbu'' 1

    Kikboksa treneris Sergejs Deņisovs mūsu pilsētā ir gana pazīstams cilvēks. Jau divdesmit gadus viņš vada savu klubu Ventspils Kikboksa leģions. Klubs izceļas ne tikai ar panākumiem sacensībās, bet arī ar aktīvu komunikāciju sociālajos tīklos. Aicinājām treneri uz sarunu.

  • Noslēdzies 9. klašu skolēnu mācību posms 0

    Šajā nedēļas nogalē, 5. un 6. jūlijā Ventspils skolās notiks 9. klašu skolēnu izlaidumi, ar ko noslēgsies pamatizglītības apguves posms. Atestātus par pamatizglītību šogad saņems 394 absolventi.

  • Jūrmalas parkā uzstāda jaunus atpūtas soliņus 4

    Turpinot darbu pie Ventspils valstspilsētas publiskās infrastruktūras labiekārtošanas, ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotā atpūtas vietā – Jūrmalas parkā tiek uzstādīti jauni atpūtas soliņi, atsevišķās vietās demontējot vecos atpūtas soliņus.

  • Latvijas basketbolisti pēc zaudējuma Filipīnām iekļūst pusfinālā 0

    Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien Rīgā par spīti zaudējumam Filipīnām Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā nodrošināja vietu pusfinālā. Latvija piekāpās Filipīnām ar 80:89 (16:32, 22:22, 18:23, 24:12) un iekļuva turnīra pusfinālā. Latvijas vieta grupā kļūs zināma ceturtdien pēc Gruzijas un Filipīnu spēles.

  • VIZIUM aicina pieteikties uz telpu nomas tiesībām zinātnes veikala izveidei 0

    Mutiskā izsolē tiks piešķirtas nomas tiesības uz zinātnes centra VIZIUM zinātnes veikalam paredzētajām telpām. Zinātnes veikalā paredzēts pārdot loģisko domāšanu attīstošas, izglītojošas spēles, eksperimentu komplektus, rotaļlietas, suvenīrus dažādu vecumu auditorijai, kā arī zinātnes centra VIZIUM suvenīrus.

  • Tirgum jauna vadītāja 2

    Aptuveni mēnesi Ventspils tirgus vadītājas amata pienākumus pilda Sarmīte Teibe. Jaunā vadītāja amatā stājusies pārmaiņu laikā, kad tirgus reorganizācijas procesā tiek pievienots pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi (VNĪ).

  • Latvijas basketbolistiem uzvara pirmajā mačā 0

    Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien Rīgā ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Latvija ar 83:55 (17:13, 28:11, 13:17, 25:14) pārspēja Gruziju.

  • Ekspresizstādē būs apskatāms leģendārā kapteiņa Arvīda Buka mantojums 2

    Ventspils Jūras svētku laikā Piejūras brīvdabas muzejs aicina ekspresizstādē iepazīt Latvijā labi zināmā Ventspils kapteiņa Arvīda Buka (1936-2023) bagātīgā darba mūža mantojumu. Savam iemīļotajam darbam, jūrai un cilvēkiem viņš kalpojis 64 gadus, no tiem 27 gadus bijis Ventspils ostas kapteinis – tas ir rekords visai Latvijai.

  • Tirgū būs lielā Jūras svētku tirgošanās 0

    Piektdien un sestdien, 5. un 6. jūlijā, Vecpilsētas tirgū gaidāma lielā tirgošanās - Jūras svētku gadatirgus. Tirgus strādās ilgāk kā parasti: 5. jūlijā no 7.30 līdz 18.00, bet 6. jūlijā no 8.00 – 18.00.

  • Tehnikumu absolvē 167 jaunie speciālisti 0

    Jūnija beigās Ventspils tehnikumā valdīja īpaši sirsnīga un emocionāla gaisotne, divu dienu garumā svinot piecus izlaidumus. Šajā mācību gadā Ventspils tehnikumu absolvēja 167 jaunie speciālisti, kuri kvalificējušies 10 dažādās profesijās, iegūstot vidējo profesionālo izglītību.

  • Glābējsilīte pasargā mazuļu dzīvības 1

    Šā gada traģiskie gadījumi ar mirušu zīdaiņu atrašanu atkritumos liek aktualizēt projekta Glābējsilīte mērķus un uzdevumus, kas ir projekts bērna dzīvībai. Ar ziedotāju atbalstu ir uzsākta glābējsilītes norāžu atjaunošana visā Latvijā, tostarp tiks veikta arī Ventspils slimnīcā, vēsta projekta īstenotāji.