Ziņas

  • Laulību turpmāk varēs noslēgt arī bez lieciniekiem 0

    Saeima pieņēma grozījumus Civillikumā, kā arī saistītos grozījumus, ar kuriem noteikts, ka līgavainis un līgava var pieaicināt vienu vai divus pilngadīgus lieciniekus, taču liecinieku neierašanās nebūs šķērslis laulības noslēgšanai.

  • ''Selgā'' atkal jau svin 100. jubileju 0

    Pirms Jāņiem, 21. jūnijā, simto dzimšanas dienu svinēja Mirdza Stella Putniņa, kura apmēram gadu mitinās Ventspils Senioru aprūpes namā Selga. Pie reizes nama iemītnieki arī ielīgoja Jāņus.

  • Sagaidīts gada 200. bērniņš – puisītis Adrians 0

    26. jūnija pēcpusdienā Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā sagaidīts šī gada 200. mazulītis – ģimenei no Ventspils novada Ances pagasta pievienojies dēliņš Adrians. Ģimeni dzemdībās atbalstīja vecmāte Krista Kristiāna Zēberga, ginekoloģe, dzemdību speciāliste Linda Grīnberga un bērnu māsa Paula Lindenblate.

  • No ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks

    Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 27. jūnija plkst. 6.30 līdz 28. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona pārvalde saņēma trīs izsaukumus – vienu uz ugunsgrēka dzēšanu, vienu uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums.

  • No 1. jūlija gaidāmas izmaiņas starppilsētu un novada autobusu maršrutos 3

    No 2024. gada 1. jūlija Latvijas reģionālo autobusu maršrutu tīkla daļā “Ventspils” stāsies spēkā jaunais ilgtermiņa līgums, kas starp pasūtītāju  - Valsts SIA “Autotransporta direkcija” - un pasažieru pārvadātāju - pašvaldības SIA “Ventspils reiss” - noslēgts uz desmit gadiem.

  • Zivju konservu kombināta apgrozījums pērn samazinājies par 2,3% 0

    AS "Ventspils zivju konservu kombināts" apgrozījums pagājušajā gadā bija 4,675 miljoni eiro, kas ir par 2,3% mazāk nekā 2022. gadā, bet kompānijas zaudējumi pieauga par 2,3 reizēm un bija 60 930 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

  • Novadā viesosies Kaspars Melnis 0

    Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) piektdien, 28. jūnijā, dosies reģionālajā vizītē uz Ventspils novadu, informē Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM).

  • Jūlijā pieejamas valsts apmaksātas redzes pārbaudes 0

    Piektdien, 5. jūlijā, Kurzemes Acu centrā iespējams pierakstīties uz redzes pārbaudi bērniem no 3 gadu vecuma pie Kurzemes Acu centra vadītāja, oftalmologa Dr. Kaspara Ozola. Dr. Kaspars Ozols aicina šīs pārbaudes neatlikt uz laiku īsi pirms mācību gada sākuma, lai neveidotos rindas. Redzes pārbaude bērniem ir valsts apmaksāts pakalpojums.

  • Jūlijs VIZIUM radošajās darbnīcās būs ''Enerģijas mēnesis'' 0

    Jūlijā Ventspils zinātnes centra VIZIUM darbnīcās būs iespēja smelties pozitīvu enerģiju, vienlaikus izzinot dažādas enerģijas formas un to pielietojumu ikdienas dzīvē. Radoši darbojoties, tiks pētīta vēja un saules enerģija, raķešu, automobiļu, vilcienu un gaisa kuģu darbības principi, kā arī enerģijas uzkrāšana un izlāde.

  • Zemessargiem notiks mācības 0

    29. un 30. jūnijā Ventspils novada Tārgales pagastā norisināsies Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 46. kājnieku bataljona zemessargu plānveida mācības. Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai zemessargi trenētu kaujas prasmes Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai.