Ziņas

  • VIZIUM rudens brīvlaikā aicina skolēnus uz ''Inženieru dienām'' 0

    Ventspils zinātnes centrs VIZIUM aicina 6-gadniekus un 1. – 5. klašu skolēnus rudens brīvlaikā piedalīties aizraujošās un daudzveidīgās darbnīcās, kur būs iespēja iejusties inženiera un arhitekta lomā, būvējot Lego tiltus, kā arī darboties ar robotiem, apvienojot programmēšanas un matemātikas zināšanas.

  • Pasaulē atzīmē Hospisa un paliatīvās aprūpes dienu 1

    Šogad 14. oktobrī tiek atzīmēta Pasaules hospisa un paliatīvās aprūpes diena, lai vērstu uzmanību uz to, cik liela nozīme ir līdzjūtīgai un empātiskai aprūpei dzīves nogalē, pateiktos veselības aprūpes, hospisa darbiniekiem un aprūpētājiem par nozīmīgo darbu, ko viņi veic, kā arī apliecinātu apņemšanos nodrošināt cieņpilnu attieksmi ikvienam dzīves nogalē.

  • Pārbūvēts Kuldīgas ielas posms 4

    Pabeigta Kuldīgas ielas pārbūve posmā no Inženieru ielas līdz Sarkanajam tiltiņam. 14. oktobrī atjaunotajā ceļa posmā tika veikti pēdējie darbi - uzklāti ceļa horizontālie apzīmējumi. Ar šo darbu pabeigšanu ceļa posma pārbūve ir noslēgusies.

  • Noslēdzas meža ugunsnedrošais laikposms 0

    Valsts meža dienests ar 14. oktobri atceļ meža ugunsnedrošo laikposmu visā valsts teritorijā, kas bija spēkā no 3. maija. Šogad reģistrēti un dzēsti 225 meža ugunsgrēki, tajos izdeguši 65 ha meža zemes, kas ir krietni labāks rādītājs, nekā iepriekšējos gados.

  • Darbs ar īpašajiem bērniem ir dzīves misija 1

    Turpinot interviju sēriju ar šā gada pilsētas balvu nominantiem, uz sarunu tika aicināta domes Lielās balvas ieguvēja Ieva Sāmīte-Cērpa, atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš vadītāja.

  • VKL izcīna medaļas pankrationa čempionātā 0

    13.oktobrī Rīgā norisinājās 21.atklātais Latvijas pankrationa čempionāts. Ventspili sacensībās pārstāvēja “Ventspils Kikboksa Leģions” sportisti Trenera Sergeja Deņisova vadībā. Visi sportisti cīnījās Pyx Lax pankrationa disciplīnā un ieguva medaļas.

  • Atgādinājums DKS īpašniekiem par notekūdeņu un nosēdumu izvešanu 1

    Pašvaldības SIA “ŪDEKA” izsūtījusi atgādinājuma vēstules par nepieciešamību nodrošināt regulāru decentralizēto kanalizācijas sistēmu izvešanu. Nepietiekama sistēmu uzraudzība un neatbilstoša apsaimniekošana var radīt nopietnus piesārņojuma riskus apkārtējai videi un draudus cilvēku veselībai.

  • Inženieru un Pļavas ielu krustojumā ierīkota gājēju pāreja 5

    Ņemot vērā vecāku ierosinājumus, lai uzlabotu skolēnu nokļūšanu Ventspils 1. pamatskolā, Inženieru un Pļavas ielu krustojumā izveidota neregulējama gājēju pāreja. Tagad šķērsojot Inženieru ielu pa neregulējamu gājēju pāreju, bērni var ērtāk nokļūt mācību iestādē.

  • Viesizrāžu sezonu ''Jūras vārtos'' turpinās pieci iestudējumi 0

    "Kurzemes filharmonija" līdz gada beigām piedāvā piecu Latvijas profesionālo teātru viesizrādes teātra namā “Jūras vārti” – jau tuvākajā laikā uz tikšanos aicina Latvijas Leļļu teātris, Jaunais Rīgas teātris, Dailes teātris, Liepājas teātris un Latvijas Nacionālais teātris.

  • Policija meklē konflikta aculieciniekus 3

    24. septembrī Ventspilī, Vidusceļā 28K notika konflikts starp divām sievietēm, kura laikā viena no viņām guva miesas bojājumus, par ko Valsts policijā uzsākts kriminālprocess. Valsts policijas rīcībā ir informācija, ka konfliktā iesaistījās kāds nepazīstams vīrietis, kura identitāte nav noskaidrota.

  • Novadā notiks kadetu apmācība 0

    No 14. līdz 16. oktobrim Ventspils novadā, Ances pagastā Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetiem norisināsies Taktikas kurss, kurā kadeti pilnveidos kolektīvās lauka kaujas iemaņas kājnieku vada operācijās.

  • Koncertzālē skanēs Lūsēna mūzika un Skujiņas dzeja 0

    Piektdien, 11. oktobrī, plkst. 18.00 koncertzālē “Latvija” skanēs Jāņa Lūsēna dziesmas ar Austras Skujiņas dzeju, kuras izpildīs spēcīgo vokālu īpašnieki Ance Krauze un Zigfrīds Muktupāvels.