Ziņas

  • Koncertzālē ''Latvija'' koncertuzvedums mazajiem klausītājiem ''Tintiņa piedzīvojumi'' 0

    Ceturtdien, 3. oktobrī, plkst. 13.00 koncertzāle “Latvija” pašus mazākos klausītājus aicina uz koncertuzvedumu bērniem “Tintiņa piedzīvojumi”, kurā piedalīsies pūtēju orķestra “Rīga” sitaminstrumentālistu kvartets Virdžīnija Laube-Vītiņa, Normunds Everts, Mārtiņš Miļevskis, Valters Līcis, Rīgas Doma kora skolas audzēknis Aksels Līcis un koncerta vadītāja Karina Bērziņa.

  • 1. oktobrī sākas dzinējmedību sezona 1

    1. oktobrī sākas kārtējā dzinējmedību sezona, taču Valsts meža dienests aicina medniekus izvērtēt nepieciešamību doties dzinējmedībās jau pašā sezonas sākumā, kamēr pamežs ir lapotā stāvoklī un mežā sastopams liels ogotāju, sēņotāju un atpūtnieku skaits.

  • Notiks Lībiešu kultūras dienas 0

    11. un 12.oktobrī notiks devītās Lībiešu kultūras dienas, informē Ventspils lībiešu apvienības "Rānda" valdes priekšsēdētāja Māra Vīgerte. Pasākumi norisināsies Galvenajā bibliotēkā un koncertzālē "Latvija".

  • Oktobrī VIZIUM radošajās darbnīcās tiks atklāti ''STEM noslēpumi'' 0

    Ventspils zinātnes centrs VIZIUM aicina ikvienu interesentu kopā ar ģimeni un draugiem nedēļas nogalēs piedalīties radošajās darbnīcās, kur tiks atklāti dažādi STEM noslēpumi. Apmeklētāji atšifrēs slepenos kodus, atklās skaņas un ķīmijas noslēpumus, kā arī risinās “izlaušanās istabas” uzdevumus.

  • JFK ''Ventspils'' pārspēj turnīra līderi 0

    Sestdien 28. augustā "Optibet" Nākotnes līgas 21. kārtas spēlē JFK Ventspils izcīnija svarīgu uzvaru pret vienu no turnīra līdervienībām SK Super Nova, tādējādi apspēlējot šo komandu jau otro reizi sezonā. Pirmo reizi tas izdevās 11.lv Latvijas kausa 1/16 finālā.

  • Kultūras centra amatiermākslas kolektīvi uzsāk jauno sezonu 4

    Līdz ar rudens krāsainības ienākšanu dabā, arī Ventspils Kultūras centra amatiermākslas kolektīvu raibais pulks uzsāk savu darbību. 48 radošajos kolektīvos starp turpat tūkstoš dziedošiem, dejojošiem, muzicējošiem un tautas tradīciju kopjošiem ventspilniekiem, savai sirdij tīkamu nodarbi atradīs ikviens.

  • Pārventā nojauc vecās saimniecības ēkas 4

    Pārventā, Rindas un Celtnieku ielas krustojumā, tiek veikti vērienīgi demontāžas darbi – nojauc vecās ēkas, garāžas un angārus, kas iepriekš bija PSIA Ventspils siltums saimnieciskā bāze, taču pēdējos gados netika izmantota un ir pilsētvidi degradējoša.

  • Kampaņā mudinās veikt mamogrāfijas izmeklējumus 0

    Šodien tiek sākta kampaņa "Tavu krūšu drošībai", kuras laikā ar ārsta rīkojumu sievietes no 40 gadu vecuma varēs veikt mamogrāfijas izmeklējumu. Lai saņemtu pakalpojumu bez maksas, nepieciešams iepriekš noformēts ārsta norīkojums, informē labdarības fondā "Rozā vilciens".

  • NMPD dienests turpinās pārorganizēt darbu 0

    Nākamā gada budžetā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) paredzēts izdevumu samazinājums par 1,6 miljoniem eiro, un gan šī, gan citu iemeslu dēļ dienests veiks darba organizācijas izmaiņas, piemēram, plānots samazināt brigāžu skaitu nakts stundās un ieviest jaunu hospitalizācijas principu.

  • Pašvaldība piešķir pabalstu aprūpei mājās 1

    Pašvaldības ikmēneša pabalstu aprūpei mājās var saņemt tie atsevišķi dzīvojošie pensionāri un atsevišķi dzīvojošas personas ar invaliditāti, kuru ienākumi uz katru mājsaimniecībā dzīvojošu personu pēdējo trīs mēnešu laikā vidēji mēnesī nepārsniedz 480,00 eiro mēnesī.

  • Rudens zaļo atkritumu apsaimniekošanas iespējas 0

    Sākoties rudens sezonai un lapkritim, pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” aicina iedzīvotājus neizmest dārza zaļos atkritumus sadzīves atkritumu konteinerā, bet gan nošķirot un nodot atsevišķi, izmantojot kādu no piedāvātajām iespējām zaļo atkritumu apsaimniekošanai.