Ziņas

  • Pilsētā uz diennakti atslēgs siltumenerģijas padevi 0

    Pašvaldības SIA "Ventspils siltums" informē, ka 1. oktobrī saistībā ar katlumājas rekonstrukcijas darbiem Brīvības ielā 38 uz diennakti tiks apturēta katlu darbība un pārtraukta siltumnesēja padeve siltumtīklos.

  • Piedāvā bezmaksas juridiskās nodarbības 0

    Ventspilī atgriežas bezmaksas juridisko nodarbību cikls “Juridiskā pēcpusdiena”. Jaunajā sezonā jurists Ņikita Kovaļovs ir sagatavojis interesantas un ikdienā noderīgas tēmas, kuras būs vērtīgas gan uzņēmējiem, gan arī ikvienam citam cilvēkam neatkarīgi no vecuma.

  • Vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām 1

    Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV). Imunizācijas valsts padomes sēde tika sasaukta pēc nevakcinēta bērna nāves gadījuma, viņam saslimstot ar difteriju.

  • Ogsilā veikti dziļurbuma modernizācijas darbi 0

    Pašvaldības SIA “ŪDEKA” turpina īstenot ūdensapgādes sistēmas modernizācijas darbus, uzlabojot infrastruktūras energoefektivitāti un nodrošinot uzticamu dzeramā ūdens piegādi pilsētai. Ceturtdien, 19.septembrī, ūdens ieguves vietā “Ogsils” veikta viena dziļurbuma sūkņa nomaiņa, kā arī profilaktiskie urbuma skalošanas darbi.

  • Ventspilī viesojās Zviedrijas Kosmosa korporācija 0

    Ventspilī viesojās Ventspils Augstskolas (VeA), Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra (VSRC) un SIA VIRATEC partneri – Zviedrijas Kosmosa korporācija (Swedish Space Corporation, SSC). Ik gadu tiek organizēta SSC Global Sales Team klātienes sapulce un šogad par šī pasākuma īstenošanas vietu tika izvēlēts VSRC antenu komplekss Irbenē, kā arī VeA.

  • Uzdarbojas viltus Sociālie darbinieki 6

    Sociālajā vietnē Facebook kāda sieviete pastāstīja par gadījumu Staldzenē, kur pie kādas kundzītes mājās bija ieradušies it kā Sociālā dienesta darbinieki. Šajā gadījumā viss beidzās veiksmīgi, bet vēlamies vērst iedzīvotāju uzmanību uz to, ka krāpnieki nesnauž un sirdsapziņa viņiem ir svešs vārds.

  • Policijas piemēroto naudas sodu var apmaksāt notikuma vietā 4

    Valsts policija informē, ka naudas sodu par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, kuru amatpersonas ir fiksējušas un piemērojušas, apturot pārkāpēja transportlīdzekli, ir iespējams apmaksāt turpat notikuma vietā, izmantojot maksājumu karti.

  • Skolas aktīvi piedalās KiVa programmā 0

    Sākot ar pagājušo mācību gadu, Latvijas skolās darbu uzsāka KiVa bulinga novēršanas programma. KiVa ir Somijā izstrādāta programma, kura tiek pielietota daudzās skolās visā pasaulē. Nosaukums “KiVa” radies no somu valodas vārdiem “Kiusaamisen Vastainen”, kas nozīmē “pāridarījuma novēršana” jeb antibulings.

  • Novads ir neparastiem mājvārdiem bagāts 0

    Pētot Ventspils pusē populārākos māju nosaukumus, jāsecina, ka Ventspils novads ir bagāts ar dažādiem neparastiem un Latvijā unikāliem māju nosaukumiem. Mums ir Čečlodes, Bindžas un Rēdzes. Pie mums Latvijā populārie Ozoli pārtapuši unikālā mājvārdā Viedozoli.

  • Pieejams Sociālā mentora pakalpojums 0

    Kopš šī gada 1. jūlija, pašvaldībā ir pieejams Sociālā mentora pakalpojums. Sociālais mentors -  tā ir atbalsta persona jaunietim. Mentora pakalpojumu Ventspilī nodrošina nodibinājums ''Sociālā atbalsta un izglītības fonds'' un biedrība ''Resiliences centrs''.

  • Pārkrauto kravu apmērs sarucis par 28,6% 2

    Ventspils ostas termināļos šogad astoņos mēnešos pārkrauti 5,12 miljoni tonnu kravu, kas ir par 28,6% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.

  • ''Dižbedri'' pieskandinās motociklu dārdoņa 0

    Jau šajā nedēļas nogalē, sestdien 21. septembrī Jūrkalnes moto trasi ''Dižbedre'' pieskandinās motociklu dārdoņa, kur sadarbībā ar Latvijas motosporta federāciju un Ventspils novada domi jau  5. reizi norisināsies Latvijas Nacionālā kausa un Ventspils novada dāvātās balvas sacensības prestižajā MX PRO klasē motokrosā.

  • Laivu bāze noslēgusi sezonu 1

    Būšnieku ezera laivu bāze noslēgusi 2024. gada tūrisma atpūtas sezonu. Šosezon laika apstākļi bija īpaši labvēlīgi atpūtai pie dabas un uz ūdens, un to apmeklēja gan vietējie iedzīvotāji, gan ārvalstu tūristi.

  • Pianists Andrejs Osokins ieskandinās koncertzāles rudens sezonu 0

    Pianists Andrejs Osokins šajā rudenī klausītājiem piedāvās jaunu koncertprogrammu No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari, kas veltīta izcilajiem latviešu klaviermūzikas komponistiem un viņu atstātajam mantojumam.