Ziņas

  • Inženieru un Pļavas ielu krustojumā ierīkota gājēju pāreja 3

    Ņemot vērā vecāku ierosinājumus, lai uzlabotu skolēnu nokļūšanu Ventspils 1. pamatskolā, Inženieru un Pļavas ielu krustojumā izveidota neregulējama gājēju pāreja. Tagad šķērsojot Inženieru ielu pa neregulējamu gājēju pāreju, bērni var ērtāk nokļūt mācību iestādē.

  • Viesizrāžu sezonu ''Jūras vārtos'' turpinās pieci iestudējumi 0

    "Kurzemes filharmonija" līdz gada beigām piedāvā piecu Latvijas profesionālo teātru viesizrādes teātra namā “Jūras vārti” – jau tuvākajā laikā uz tikšanos aicina Latvijas Leļļu teātris, Jaunais Rīgas teātris, Dailes teātris, Liepājas teātris un Latvijas Nacionālais teātris.

  • Policija meklē konflikta aculieciniekus 1

    24. septembrī Ventspilī, Vidusceļā 28K notika konflikts starp divām sievietēm, kura laikā viena no viņām guva miesas bojājumus, par ko Valsts policijā uzsākts kriminālprocess. Valsts policijas rīcībā ir informācija, ka konfliktā iesaistījās kāds nepazīstams vīrietis, kura identitāte nav noskaidrota.

  • Novadā notiks kadetu apmācība 0

    No 14. līdz 16. oktobrim Ventspils novadā, Ances pagastā Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetiem norisināsies Taktikas kurss, kurā kadeti pilnveidos kolektīvās lauka kaujas iemaņas kājnieku vada operācijās.

  • Koncertzālē skanēs Lūsēna mūzika un Skujiņas dzeja 0

    Piektdien, 11. oktobrī, plkst. 18.00 koncertzālē “Latvija” skanēs Jāņa Lūsēna dziesmas ar Austras Skujiņas dzeju, kuras izpildīs spēcīgo vokālu īpašnieki Ance Krauze un Zigfrīds Muktupāvels.

  • Ostas ielu izgaismo energoefektīvs apgaismojums 6

    Ostas ielas posmā no Jāņa ielas līdz Pils ielai, Ventspilī pabeigta mūsdienīga un energoefektīva apgaismojuma izbūve, un turpmāk naksnīgās pastaigas pa Ostas ielas promenādi varēs baudīt LED laternu gaismās.

  • Notiks lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija 2

    Oktobra pēdējās divās nedēļas nogalēs Ventspilī notiks pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” rīkota lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija “Nodod tuvāk mājām!”.

  • Lielajā prospektā notikusi ūdensvada avārija 0

    Pašvaldības SIA ''ŪDEKA'' informē, ka Lielajā prospektā notikusi ūdensvada avārija. Avāriju ir izdevies novērst un ūdens padeve ir atjaunota. Pēc ūdens padeves atjaunošanas ir iespējama ūdens uzduļķošanās.

     

  • ''Bio-Venta'' investēs rapšu eļļas spiešanas līnijas izveidē 2

    Biodegvielas ražotājs SIA "Bio-Venta", lai palielinātu ražošanas jaudu, otrās rapšu eļļas spiešanas līnijas izveidei jau esošajā eļļas ceha ēkā investēs 7,2 miljonus eiro, informē uzņēmuma māteskompānijas SIA "VK tranzīts" pārstāvji.

  • Oktobris – krūts veselības mēnesis 0

    Oktobris visā pasaulē tiek atzīmēts kā krūts veselības mēnesis – ar mērķi veicināt izpratni par krūšu veselību un krūts vēža profilaksi. Latvijā krūts vēzis ir viens no biežākajiem priekšlaicīgas nāves cēloņiem sievietēm 35–64 gadu vecumā.

  • Mazākajās klasēs skolēniem būs liegts izmantot mobilos tālruņus 1

    Bērniem līdz 6.klasei visās skolās no nākamā mācību gada liegs izmantot mobilos tālruņus. Kā izņēmums būs gadījumi, kad skolotājs tos būs atļāvis izmantot mācību procesā, paredz 10.oktobrī, Saeimā pieņemtie grozījumi Izglītības likumā. Liegumu attiecinās uz izglītojamajiem pirmsskolā un 1.-6.klasē (ieskaitot).

  • Piepilda savu sapni – dodas solo braucienā ar motociklu 3

    Oskaru Pīpiķi vienmēr vilinājusi ceļošana. Šovasar viņš piepildīja savu sapni – viens pats uz motocikla mēroja 10 tūkstošus kilometru, izbraucot vienu no slavenākajiem motociklu maršrutiem Amerikas Savienotajās Valstīs – Route 66. Motoceļojumā viņš pavadīja 55 dienas.