Ziņas

  • Popularizēs zinātni un tās sasniegumus 0

    Piektdien, 27. septembrī, norisināsies ikgadējā Eiropas Zinātnieku nakts, kuras ietvaros arī Ventspils zinātnes centrs VIZIUM piedāvās dažādas izglītojošas aktivitātes, popularizējot zinātni un tās sasniegumus. Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja veikt interesantus uzdevumus un eksperimentus, kas gan lieliem, gan maziem palīdzēs izprast slavenu zinātnieku izgudrojumus.

  • Glabā vēsturi un dzīvo starp saviem cilvēkiem 0

    Muzeja krājuma glabātāja Baiba Korše gandrīz visu savu darba mūžu pavadījusi Piejūras brīvdabas muzejā un šogad saņēmusi pašvaldības atzinību par mūža ieguldījumu muzeja attīstībā. Ar Baibu tiekamies viņas darbavietā.

  • Izcīna pirmo medaļu 0

    Augusta beigās, Futbola skolas ''Ventspils'' 2015. un 2014. gadā dzimušie zēni devās uz Polijas pilsētu Plocku, kur piedalījās “Wisla Plock Youth Cup”. Kopvērtējumā mūsu komandas izcīnīja 3. vietu U9 vecuma grupā 18 komandu konkurencē, savukārt U-10 komandai 11. vieta no 18 komandām.

  • Sākusies rudens uzņemšana inkubācijas programmā 2

    Līdz 30. septembrim notiks pieteikumu pieņemšana dalībai inkubācijas programmā 20 Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) reģionālajās pārstāvniecībās, kā arī Radošo industriju un Tehnoloģiju pārstāvniecībās Rīgā.

  • Kuldīgas ielā pabeigti būvdarbi 0

    Pabeigti ielas atjaunošanas darbi Kuldīgas ielas posmā no Jēkaba ielas līdz Viduma ielai un tas atvērts satiksmei. Lai nodrošinātu piekļuvi bērnudārzam “Bitīte” un Gāliņciema bibliotēkai, darbi tika veikti divos posmos: līdz jūlijam tika pabeigts Kuldīgas ielas posms no Jēkaba ielas līdz Ērgļu ielai un no jūlija līdz 16. septembrim – posms no Ērgļu ielas līdz Viduma ielai.

  • Aicina izteikt viedokli par 2024. gada pilsētas pasākumiem 0

    Šī gada laikā Ventspilī norisinājās daudzveidīgi un aizraujoši pasākumi, kas pulcēja gan vietējos iedzīvotājus, gan pilsētas viesus. Lai vēl vairāk uzlabotu nākotnes pasākumu kvalitāti un veidotu tos atbilstoši pasākumu apmeklētāju interesēm, visi interesenti aicināti aizpildīt īsu aptauju un līdz 22. septembrim izteikt savu viedokli par pieredzi un piedzīvoto 2024. gada pasākumos.

  • Digitālais centrs Zinātnieku naktī aicina uz ''Zināšanu labirintu'' 0

    Ventspils Digitālais centrs aicina ikvienu interesentu piedalīties bezmaksas izglītojošās aktivitātēs “Zināšanu labirints”, kas norisināsies Eiropas Zinātnieku nakts ietvaros. Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt vairāk par dažādiem mākslīgā intelekta (MI) rīkiem un pārbaudīt savas zināšanas par internetu un zinātniskiem faktiem, savukārt paši mazākie varēs darboties radoši un izveidot lidojošu objektu.

  • Krustojums liek domāt un būt uzmanīgiem 18

    Sarkanmuižas dambja un Brīvības ielas krustojumā piedzīvotas vairākas nepatīkamas avārijas. Krustojums ir pietiekami sarežģīts, un jo īpaši sarežģīts tas kļūst vasarā, kad pilsētas ielas papildina tūristi, kuri pēkšņi apjūk un nesaprot, kā pareizi šāds krustojums izbraucams. Ventas Balss lūdza autoskolas Mācies braukt instruktori Lauru Bukovsku komentēt šo situāciju.

  • Novadā notiks elektroiekārtu savākšanas akcija 0

    Lai Ventspils novada iedzīvotāji varētu ērti un bez maksas atbrīvoties no savu laiku nokalpojušām elektroiekārtām, pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” Ventspils novadā organizē elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu savākšanas akciju. Iedzīvotāji aicināti nolietoto elektroiekārtu izvešanu pieteikt līdz 30. septembrim.

  • Novadā notiks ''Namejs 2024'' mācības 0

    Līdz 8. oktobrim visā Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs 2024”. No 20. septembra līdz 22. septembrim Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 45. kaujas nodrošinājuma bataljons veiks mācību uzdevumus Kuldīgas novadā un Ventspils novada Usmā, savukārt Zemessardzes 46. kājnieku bataljons Blāzmā, Ancē un Popē.

  • Sākusies rudens lapu maisu savākšanas akcija 0

    No pirmdienas, 16. septembra privātmāju īpašnieki – fiziskās personas, kā arī no viena līdz astoņu dzīvokļu dzīvojamo māju īpašnieki, pie kuru īpašuma atrodas piegulošā teritorija, var pieteikt lapu maisus bezmaksas aizvešanai Ventspils Komunālā pārvaldē.

  • Pastiprināti uzraudzīs drošību uz ceļiem 0

    No 16. septembra visu nedēļu visā Eiropas Savienībā (ES) norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" organizētā ikgadējā akcija "Drošības dienas", kuras laikā pievērsīs uzmanību ceļu satiksmes drošību prasību ievērošanas nepieciešamībai un mēģinās mazināt ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un cietušo skaitu, informē Valsts policijā (VP).

  • Svarīgi zināt pirms ūdens skaitītāju maiņas 12

    Pašvaldības SIA “ŪDEKA” speciālisti bieži saskaras ar klientu jautājumiem par ūdens patēriņa skaitītāju nomaiņas pakalpojumu un to, kas ir ūdens skaitītāju verifikācija. Lai veicinātu izpratni, uzņēmums vēlas izskaidrot šī pakalpojuma būtību.

  • Pilī atklās mākslinieces Aijas Zariņas personālizstādi 0

    19. septembrī plkst. 17.00 Livonijas ordeņa pilī atklās Aijas Zariņas personālizstādi “Esmu tavs bērns, zeme”. Šī ir noslēdzošā izstāde projektā “Izstāžu sezona pils galerijās”, kas tapa ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Izstādē Aija Zariņa turpina sev tuvo tēmu par ikviena atbildību pasaules mērogos un savā mikrokosmosā.